Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedna z najneuveriteľnejších udalostí Zeme - Pushkar
Zdielať na
Zahraničie

Jedna z najneuveriteľnejších udalostí Zeme - Pushkar

Pushkar je miesto, kde sa každoročne usporadúva veľtrh. Je to príležitosť naozaj pre každého - pre hinduistov náboženský sviatok, pre turistov trh a súťaže a pre obchodníkov trh s dobytkom. <b>VIDEO: Zostrih z pestrofarebného veľtrhu</b>

V Indii v meste Pushkar sa každý rok usporadúva jeden z najfarebnejších festivalov a nejneuveriteľnejších udalostí našej zeme - Pushkar veľtrh. Stretávajú sa tu oddaní stúpenci hinduizmu, zahraniční turisti a obchodníci s dobytkom, najmä ťavami.

REUTERS

Veľtrh ponúka pre každého niečo - ak ste hinduistickým pútnikom, v tomto čase sa chodia kúpať do posvätného jazera Pushkar. Podľa hinduistov bolo jazero vytvorené z lotosového kvetu, ktorý Brahma obdržal z neba a svätená voda pochádza z nektáru lotosa. Je teda náboženským festivalom.

REUTERS

Ak ste zahraničným turistom, tí obľubujú jazdy na ťaviach, s ktorými sa tu tiež obchoduje. Popri cestách sú rozložené tisícky stánkov s farebnými suvenýrmi, dekoračnými predmetmi, ozdobami pre ťavy, kmeňovými šperkami či pestrofarebným oblečením. Predávajú tu stovky umelcov a obchodníkov zo susedných regiónov.

REUTERS

Okrem toho sa tu usporadúvajú skutočne zvláštne súťaže. Zahraniční turisti ženského pohlavia si môžu zmerať svoje sily s domácimi ženami v disciplínach ako preťahovanie lana či preteky s nádobami s vodou na hlave.

A napokon je tu príležitosť pre obchodníkov s dobytkom a najmä ťavami, ktorí tu spolu obchodujú. Organizátori odhadujú, že tento rok prejde z ruky do ruky viac než 22.000 zvierat.

Zdielať na

Najčítanejšie správy