Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po smrti dvoch mladíkov zasiahli Paríž nepokoje
Zdielať na
Zahraničie

Po smrti dvoch mladíkov zasiahli Paríž nepokoje

Dve predmestia Paríža boli vystavené útokom skupín mladistvých po tom, čo dopravná nehoda s policajným vozom spôsobila smrť dvoch mladých chlapcov. VIDEO:

Smrť dvoch mladíkov pri dopravnej nehode s policajným vozom vyprovokovala desiatky ich vrstovníkov v nedeľu večer k útokom na policajnú stanicu na dvoch parížskych predmestiach.

Podpálili jednu služobňu, niekoľko automobilov a zničili nádražie. Pri zásahu proti nim bolo zranených najmenej osem policajtov a jeden požiarnik.

REUTERS

Nepokoje vyvolala zrážka policajného vozu s pravdepodobne ukradnutým motocyklom, na ktorom išli dvaja mladiství vo veku 15 a 16 rokov. Keďže nemali prilby, utrpeli ťažké zranenia, ktorým podľahli cestou do nemocnice.

Incident pripomínal rozbušku iných nepokojov na parížskych predmestiach pred dvoma rokmi. Vtedy zomreli dvaja mladíci po zásahu elektrickým prúdom v transformátore, do ktorého sa schovali pred policajným prenasledovaním. V tomto prípade však policajti dvojicu nestíhali, bola to iba dopravná nehoda. Tvrdí to francúzska polícia.

REUTERS

Na predmestí Villiers-le-Bel však po zotmení skupiny mladistvých zaútočili zápalnými fľašami na miestnu policajnú stanicu a zapálili ju. V susednom Arnouville-les-Gonesse zase vyrabovali strážnicu, niekoľko obchodov a zničili nádražie.

Do týchto výtržností sa podľa odhadov zapojilo 50 až 100 mladých ľudí. K zásahu proti nim boli povolané posily z Paríža a zo susedných departementov. Zatknutá bola jedna osoba.

Zdielať na

Najčítanejšie správy