Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Copperfield čelí obvineniu zo znásilnenia
Zdielať na
Zahraničie

Copperfield čelí obvineniu zo znásilnenia

Agenti FBI prehľadali skladisko slávneho iluzionistu Davida Copperfielda. K správe pripojené VIDEO.

Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) prehľadali skladisko slávneho iluzionistu Davida Copperfielda v Las Vegas a zhabali tam dva milióny dolárov v hotovosti.

Dôvodom razie agentov Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v sklade kúzelníka Davida Copperfielda je podozrenie zo znásilnenia istej ženy zo Seattlu. Informoval o tom miestny denník Seattle P-I. K znásilneniu údajne došlo na Bahamách, kde bola žena na dovolenke. Žena ohlásila útok až po návrate do Spojených štátov. Polícia mesta Seattle sa k prípadu odmietla vyjadriť. 

Agenti FBI prehľadali Copperfieldov sklad v Las Vegas. Copperfieldov právnik uviedol, že kúzelník si je vedomý prebiehajúceho vyšetrovania a FBI ho kontaktoval. Podľa informácií televíznej stanice KLAS, agenti FBI v sklade zabavili počítač, digitálnu kameru a dva milióny dolárov v hotovosti (v prepočte približne 48 miliónov slovenských korún).

V dvojposchodovej budove, ktorú Copperfield nazýva medzinárodným múzeom kúzelníckeho umenia, sa podľa stanice KLAS nachádzajú staré automaty, sošky príšer, rozlične prístroje, elektrické kreslo a viac než 80 000 kníh a plagátov.

Uviedli to dnes miestne médiá, podľa ktorých k akcii došlo v stredu neskoro v noci.

REUTERS

FBI i Copperfieldov právnik to potvrdili, ale odmietol uviesť ďalšie podrobnosti. Povedali len, že známy mág je s vyšetrovateľom v kontakte.

51-ročný Copperfield, vlastným menom David Kotkin, sa preslávil kúskami, ako je zmiznutie sochy Slobody či prechádzanie cez Veľký čínsky múr.

Pravidelne tiež vystupuje v lasvegaskom hoteli MGM Grand, naposledy mal predstavenie práve v stredu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy