Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapec (16) zabil tehotnú priateľku (17), vraj mal dôvod...
Zdielať na

Chlapec (16) zabil tehotnú priateľku (17), vraj mal dôvod...

STALOWA WOLA / Mladý chlapec (16) zabil svoju priateľku, pretože bola tehotná. Nezvládol informáciu, že bude otcom a dievča zakopal do plytkého hrobu.

Nechcel byť otcom

Gosia (17) sa mala stretnúť so svojim priateľom Przemekom na cintoríne v Stalowej Woli na juhu Poľska. Svojmu priateľovi oznámila, že je tehotná. To však mladý chlapec pravdepodobne psychicky neuniesol a na svoju priateľku zaútočil holými rukami. "Keď sa 16-ročný chlapec v piatok stretol so svojou priateľkou, pravdepodobne ju udusil," uviedla hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. 

Gosia sa nevrátila domov a jej rodičia okamžite zalarmovali políciu. Tá začala rozsiahle pátranie. Polícia našla pri vchode do cintorína najskôr topánku mladého dievčaťa. O niekoľko metrov ďalej našli aj jej telo zakopané v plytkom hrobe. "Telo dievčaťa našiel policajný pes," dodala Cislo.

Mladík sa priznal

Polícia priateľa mŕtvej tínedžerky okamžite zadržala. Ten sa nakoniec k brutálnej vražde priznal. Tvrdil, že všetko urobil preto, lebo nechcel byť otcom. Je ale dosť možné, že mladík sa vyhne trestu. "Má iba 16 rokov a tak bude musieť súd pre neplnoletých určiť, akým spôsobom a či ho obvinia," dodala policajná hovorkyňa. "Rodinný súd momentálne skúma okolnosti prípadu a rovnako chlapcovu spôsobilosť. Do ukončenia vyšetrovania sa k veci nebudeme vyjadrovať," píše sa vo vyjadrení rodinného súdu v Stalowej Woli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy