Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO. Vrkoč si pripol o lano a chcel prekonať rieku. Zomrel
Zdielať na

VIDEO. Vrkoč si pripol o lano a chcel prekonať rieku. Zomrel

INDIA / Preslávil sa ako muž s najsilnejšími vlasmi na svete. Indický kaskadér Sailendra Nath Roy nimi dokázal utiahnuť vlak, či zavesený za vrkoč na lane dráhy zip-line prekonával desiatky metrov. Už nebude. Pokus o prekonanie rekordu ho totiž stál život.

REPORTÁŽ NIE JE VHODNÁ PRE MALOLETÝCH A MLADISTVÝCH

Nešťastie sa stalo v nedeľu, keď sa Roy pokúšal prekonať asi 180 metrov dlhé lano zavesené pri moste Sevoke. Ten vedie cez rieku Tista blízko mesta Siliguri v Západnom Bengálsku. Na jeho kúsok sa podľa britského portálu MailOnline prišlo pozrieť asi tisíc ľudí.

Vrkoč sa mu zamotal do lana

50-ročný Ind sa snažil prekonať svoj vlastný rekord. V roku 2011 rovnakým spôsobom zdolal vzdialenosť 82,5 metra, nový výkon by teda priniesol výrazné zlepšenie. Podľa svedkov sa ale si v polovici svojej cesty dostal do problémov, keď sa mu vlasy zamotali do lana. Snažil sa teda dostať dopredu za pomoci rúk, pre jeho organizmus to však bola priveľká záťaž. Počas snahy oslobodiť sa dostal infarkt a zomrel.

Vysilený dostal silný infarkt

"Zúfalo sa snažil dostať dopredu. Kričal nejaké inštrukcie, ale nikto mu nerozumel. Po asi polhodinovom boji sa prestal hýbať," opísal situáciu fotograf Balai Sutradhar. Trvalo asi 45 minút, kým ho z lana dostali dole. Na mieste nebola záchranná služba, Roy totiž podľa polície svoj pokus nikomu nenahlásil a nemal naňho povolenie. 

Žene sľúbil, že to bude posledný kúsok...

Po prevoze do nemocnice ho lekári vyhlásili za mŕtveho a skonštatovali, že utrpel silný infarkt. "Jeho žena ho prosila, aby vo svojich kaskadérskych kúskoch už nepokračoval. On ju presvedčil, že tento bude jeho posledný. Bohužiaľ bol...," vyjadril sa rodinný priateľ, ktorý nechcel byť menovaný.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Kaskadér_lano_vlasy_smrť

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy