Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
FOTOGALÉRIA. Rio de Janeiro ovládli polonahé krásky!
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Rio de Janeiro ovládli polonahé krásky!

RIO DE JANEIRO / Brazílske Rio de Janeiro zažilo dlhú karnevalovú noc. Na slávnom Sambadrome sa previedli tisícky tanečníc a tanečníkov v pestrých kostýmoch. A to len preto, aby presvedčili porotu, že práve oni vedia sambu tancovať najlepšie.

Zatiaľ sa ukázalo prvých šesť škôl samby. Málo? Čoby! Celá paráda vyvrcholí až v stredu a to sa tu zišlo len v nedeľu 70 000 divákov. Ako prvá sa predstavila škola samby Inocentes de Belford Roxo, ktorá si tento rok zvolila ako hlavnú tému 80 minútového predstavenia kultúru Južnej Kórey.

Tancovalo až 4000 tanečníkov

Dovedna 4000 priaznivcov samby sa snažilo presvedčiť porotu nielen tancom, ale i výpravnými kostýmami, alegorickými vozmi a obrovskými bábkami. Minuloročný víťaz tejto súťaže, škola Unidos da Tijuca, sa nechala inšpirovať Nemeckom. Nápadité boli predovšetkým kostýmy ako Schwarzwaldská torta, chrobákové autá značky Volkswagen alebo skákajúce noty. 

Veľkolepá prehliadka tanca sa skladá z dvoch častí: z 12 vybraných súťažných škôl sa ich v noci na pondelok predstavila polovica, druhá sa predstaví v pondelok večer. Víťaza vyhlásia v stredu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy