Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Návrat do budúcnosti a 21. október 2015: takto videli dnešok autori kultového filmu
Zdielať na

Návrat do budúcnosti a 21. október 2015: takto videli dnešok autori kultového filmu

BRATISLAVA / 21. október 2015. Dnes je deň, v ktorý filmový Marty McFly prišiel do budúcnosti. A to v kultovej snímke Back to the Future. Hlavný hrdina v podaní herca Michaela J. Foxa vedel cestovať v čase. Pozrite sa, ako filmári v roku 1989 videli našu budúcnosť.

Hoci McFly prichádza do budúcnosti o 16:29 pacifického času, takzvaný Back to the Future Day sa dnes začal po celom svete úderom polnoci.

Tablet aj 3D kino

Mnohí fanúšikovia už skôr vytvorili na sociálnych sieťach skupiny, aby si mohli spoločne pripomenúť tento deň a osláviť film, v ktorom tvorcovia ponúkli vlastnú predstavu o budúcnosti.

Pričom ich niektoré nápady ako napríklad 3D filmy či tablety sa stali skutočnými.

Americké mesto Reston sa na päť dní premenuje na fiktívne mestečko Hill Valley. Melbourne Symphony Orchestra napríklad ponúkne koncerty pôvodnej hudby. V USA dnes okrem toho vo svetovej premiére uvedú dokument Back in Time o nakrúcaní kultovej trilógie.

CNC

Prvý film zo série Návrat do budúcnosti prišiel do kín v roku 1985. Okrem spomínaného Foxa si v ňom zahral aj Christopher Lloyd, ktorý stvárnil doktora Emmetta Browna, vynálezcu stroja času v podobe automobilu DeLorean DMC-12.

Trilógia s Oscarom

V prvej snímke McFly omylom stroj času použije a dostane sa do roku 1955. Tam musí nájsť Browna, aby mu pomohol vrátiť sa do budúcnosti. Film získal Oscara za špeciálne efekty, pričom ho nominovali aj za pôvodný scenár, zvuk a pôvodnú pieseň The Power of Love.

Pozrite si chat z Novín o 17tej k filmu Návrat do budúcnosti:

V pokračovaní z roku 1989 sa McFly a Brown vydávajú do budúcnosti (roku 2015), aby zachránili McFlyove deti. V tretej snímke, ktorá mala premiéru v roku 1990, ich spoločné dobrodružstvo pokračuje v roku 1885. O réžiu všetkých troch titulov sa postaral Robert Zemeckis.

Ukážka z filmu Návrat do budúcnosti:

Zdroj: Reuters

Súvisiace články