Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Historický moment! YouTube má vlastné ceny
Zdielať na

Historický moment! YouTube má vlastné ceny

NEW YORK / Rapper Eminem získal ocenenie pre umelca roku na prvom ročníku udeľovania cien YouTube Music Awards v New Yorku. Ceny udeľované známym internetovým portálom pre zdieľanie videí si v noci z nedele na pondelok podľa tlačových agentúr odniesli speváčka Taylor Swift ale aj huslistka Lindsey Stirlingová.

Taylor Swift ako fenomén YouTube

Videom roka vyhlásil YouTube klip k piesni I Got A Boy od juhokórejskej dievčenskej skupiny Girls ´Generation. Taylor Swift dostala za svoju pieseň I Knew You Were Tropuble cenu určenú pre fenomén YouTube.

Lindsey Stirlingovú ocenil portál spolu s kapelou Pentatonix za skladbu Radioactive v kategórii odozva roka. Najväčší prelom zaznamenalo duo Macklemore & Ryan Lewis a inováciou roka sa stala pieseň See Me Standing od amerického hudobníka DeStorm. 

Boj s autorskými právami

Internetová sieťa YouTube je databáza filmov či krátkych videií. Založil ho v roku 2005 Chad Hurley a v novembri 2006 ho kúpil Google. V súčasnosti ide o najväčší svetový systém na zdieľanie filmových súborov na internete.

každý sa na ňom môže zadarmo zaregistrovať a zdieľať svoje videá s ostatnými užívateľmi. Práve YouTube stojí za zrodom mnohých internetových hviezd - používateľov, ktorých video videlo obrovské množstvo ľudí. Najväčším problémom je fakt, že mnohí užívatelia nahrávajú obsah, ktorý porušuje autorské práva. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články