Zatiahnuté
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Facebook mení pravidlá! Týkajú sa tínedžerov
Zdielať na

Facebook mení pravidlá! Týkajú sa tínedžerov

LOS ANGELES / Facebook opäť mení pravidlá pri zdieľaní informácií. Mladým dáva väčšiu voľnosť. Doteraz bol obsah 13- až 17-ročných užívateľov viditeľný len pre ľudí, ktorý mali zaradených medzi priateľmi.

Facebook reaguje na konkurenciu

Po novom už bude každé video, status aj komentár viditeľný pre všetkých. Facebook má takto reagovať na silné konkurenčné prostredie. Twitter svojich užívateľov neznevýhodňuje na základe veku a obsah môže vidieť celá komunita.

Stále však užívatelia vo veku 13-17 rokov budú mať možnosť v nastaveniach ukázať svoje príspevky len svojim priateľom. Noví užívatelia budú mať trvalo nastavené zdieľanie len s priateľmi. To si však budú môcť zmeniť. Pri tejto zmene vyskočí okno s varovaním: "Vedel si, že verejné príspevky môže vidieť každý, nielen osoby, ktoré poznáš?"

1,2 miliardy užívateľov

Sociálna sieť facebook je fenomén, ktorý používajú ľudia približne už deväť rokov po celom svete. Má 1,2 miliardy užívateľov. Zamilovali si ho nielen tínedžeri, ale aj ich rodičia či starí rodičia. Taktiež firmy ho využívajú ako dobrý prostriedok na reklamu. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články