Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najviac značených turistických chodníkov na Slovensku nájdete na Liptove
Zdielať na

Najviac značených turistických chodníkov na Slovensku nájdete na Liptove

LIPTOV / Málokto vie, že najviac značených turistických chodníkov a možností ako tráviť voľné chvíle v prírode nájdete v Liptove. Tématické ihriská, moderné lanovky a populárne horské chaty robia z tohto regiónu obľúbené miesto aj pre vyznávačov "naturálnej“ dovolenky.

Turistika na Liptove má viacero atraktívnych podôb. Dôvodov, prečo tráviť čas v kopcoch je viacero. "Máme tu aj lano, takže veľa lezieme, nás to veľmi baví a je to pre nás zábava," hovoria turisti.

Napríklad z Chopka majú turisti na výber hneď niekoľko výletov pre rodiny s deťmi, ale aj tých náročnejších. "V Nízkych Tatrách je viac ako sto kilometrov turistických trás, takže každý si príde na to svoje," rozpráva riaditeľka strediska Jasná Sylvia Artzová.

Stravný lístok z Japonska

Horské chaty už nie sú to, čo v minulosti bývali a okrem ubytovania a stravovania poskytujú aj množstvo prekvapení. "Mali sme jeden taký bonus, stravný lístok z Japonska," povedal zamestnanec Kamennej chaty.

Na Liptove sa očividne pripravili na návštevníkov z celého sveta. V Jasnej dokonca pre nich pripravili aj množstvo letných atrakcií a lúštenie záhad s drakom Demiánom. "Je to spôsob, ako vytiahnuť deti od televízorov a počítačov do prírody a zabavia sa spolu s rodičmi," hovorí Artzová.

Súvisiace články