Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tínedžerky napadol 40-ročný muž. Jedna skončila v nemocnici
Zdielať na

Tínedžerky napadol 40-ročný muž. Jedna skončila v nemocnici

VEĽKÝ GROB / Dve školáčky zbil štyridsiatnik Marián. Stalo sa to vo Veľkom Grobe. Jedna tínedžerka má poranenú hlavu, jej kamarátku, ktorá sa ju snažila brániť, udrel do hrude. Dôvodom vraj mala byť hlasná hudba. Útočníkom je podľa informácií televízie JOJ bývalý policajt.

"On mi dal box, potom ma chytil za sánku, potom som spadla, potom ma vykopol a potom do mňa kopal," opisuje Klaudia. Len štrnásťročné dievča utŕžilo až niekoľko rán od dospelého muža len preto, že partia jej kamarátov vraj počúvala hudbu až príliš hlasno. 

"Jeho žena vyšla pred dom a začala nadávať veľmi škaredo. My sme jej povedali, prečo nám tak škaredo nadáva, aby prestala a ona buchla dverami," vysvetľuje Klaudia. 

Dievčatá sa samé bez chlapcov následne presunuli do obchodu a keď z neho vychádzali, Klaudia ako prvá, vyrútil sa ňu, podľa jej slov, opitý muž, ktorý ju začal udierať a ktorého nikdy predtým nevidela. "On ju veľmi bil ja som utekala pre mamu a potom prišiel môj strýko a bránil ju a začali sa biť oni dvaja," hovorí Scarlett. 

Klaudiu na mieste ratovali záchranári, v nemocnici absolvovala CT vyšetrenie s konečnou diagnózou pohmoždenie hlavy. Mapriek tomu, že privolaná bola aj polícia, podľa matky Klaudie ani dva dni po útoku nikto útočníka nevypočul, či nepredvolal. "Len preto, že nie sme bieli, sa takto správajú. Ako je možné, že ho ešte nevypočuli," pýta sa Klaudiina mama. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a zákonným spôsobom preveruje všetky okolnosti incidentu," informuje hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. 

K útoku došlo na hlavnom námestí obce, ktoré vybavené je aj kamerovým systémom. Je ale nefunkčné. "Od októbra nefunguje, volala dnes polícia a chceli záznam, ale museli sme im povedať, že nemáme," povedala pracovníčka obecného úradu. 

Skontaktovať sa štáb televízie JOJ pokúšal aj s mužom, ktorý dievčatá surovo napadol. V dome jeho rodičov otvorila jeho sestra. "Hovorila som s ním a nechce sa vyjadrovať," povedala.

Súvisiace články