Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kucovi, ktorého označovali za prvého slovenského teroristu, výrazne znížili trest
Zdielať na

Kucovi, ktorého označovali za prvého slovenského teroristu, výrazne znížili trest

KOŠICE / Ladislav Kuc, ktorého označovali za prvého slovenského teroristu, si vo štvrtok na košickom súde vypočul nový verdikt. Okrem odpálenia bomby pred prevádzkou s rýchlym občerstvením ho súdili aj za nebezpečné vyhrážanie, nedovolené ozbrojovanie a ďalšie skutky.

Rovnaký senát najskôr Košičanovi vymeral exemplárny trest odňatia slobody na 25 rokov, po rozhodnutí najvyššieho súdu mu trest skrátili na 23 a pol roka. Ani tento verdikt ale už neplatí, krajský súd totiž opäť prípad vrátil prvostupňovému súdu.

Senát košického okresného súdu vyniesol v prípade Kuca už 3. rozsudok.Tentoraz mu trest výrazne znížil. Ladislava poslal za mreže na 10 rokov. Šesť rokov už je vo väzbe. Kuca zrejme verdikt potešil, v súdnej sieni sa usmieval, no jeho obhajkyňa Tatiana Vorobelová spokojná ani tentoraz nebola. "Pretože vo výkone trestu musí byť ešte štyri roky a to je vzhľadom na jeho zdravotný stav, myslím si, dosť dlhá doba, lebo už teraz má zhoršený stav tým, že sa prejavujú vedľajšie účinky liekov." 

Obhajkyňa žiadala trest odňatia slobody v trvaní 6 rokov. Po vynesení rozsudku sa teda odvolala, rovnako tak aj prokurátor, ktorý požadoval trest v trvaní minimálne 15 rokov. Prípad sa tak opäť dostane na krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy