Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
FOTO: Pri Kútnikoch sa zrazila sanitka s kamiónom. Záchranársky personál je v kritickom stave
Zdielať na

FOTO: Pri Kútnikoch sa zrazila sanitka s kamiónom. Záchranársky personál je v kritickom stave

KÚTNIKY / K nehode došlo krátko popoludní medzi obcami Kútniky a Dolný Bar. Zrazila sa sanitka s kamiónom. Lekár a vodič záchranárskeho vozidla sú v kritickom stave. Na mieste je reportérka TV JOJ Drahu Dobrovicsová.

V okrese Dunajská Streda došlo k dopravnej nehode medzi obcami Kútniky a Dolný Bar. Podľa hovorkyne záchranárov Aleny Krčovej sa vážne zranili štyri osoby, potvrdila pre TV JOJ. 

Čo sa stalo

Trojčlenná posádka rýchlej lekárskej služby viezla dôchodkyňu, ktorej zdravotný stav si vyžadoval hospitalizáciu. Tri kilometre pred nemocnicou do nich z boku vrazil vodič maďarského kamióna. Ten mal namierené na čerpaciu stanicu, odbočoval vľavo. Nielen že nedal prednosť protiidúcemu vozidlu, ale nevšimol si blikajúcu sanitku so zapnutou sirénou. Sanitka skončila v štrkovom ostrovčeku pred čerpacou stanicou. 

Vážne zranenia

Pri náraze sa ťažko zranili všetci pasažieri sanitky. "Trojčlenná posádka utrpela ťažké zranenia. Záchranárka má fraktúru ramena. Lekár a vodič utrpeli vážnu traumu hlavy a hrudníka. Zranenia sú naozaj veľmi vážne," informuje Krčová. Všetkých previezli do nemocnice v Dunajskej Strede. Pacientku musel prevážať vrtuľník do nemocnice v Galante tiež s vážnym poranením hrudníka. Vodič kamiónu je maďarskej národnosti, na kameru sa ale odmietol vyjadriť. Uviedol, že bez prítomnosti právnika nič nepovie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy