Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri vážnej nehode sa zrazila dodávka s osobným autom. Sedeli v ňom dve deti
Zdielať na

Pri vážnej nehode sa zrazila dodávka s osobným autom. Sedeli v ňom dve deti

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna dopravná nehoda na frekventovanom ťahu smerom na Horehronie. Pri Banskej Bystrici museli v stredu večer policajti uzavrieť cestu. Zrazilo sa tam osobné auto s dodávkou, v ktorej sedelo päť ľudí. Po silnom náraze sa dodávka prevrátila cez strechu a skončila v priekope.

Dodávka išla smerom na Brezno, sedela v nej rodina z Horehronia. Vracali sa z cintorína, kde boli na hroboch. Šesťdesiatročný muž viezol svojho 39-ročného syna s manželkou a dve 9 a 10-ročné vnúčatá. Niekoľko kilometrov za Banskou Bystricou im náhle do jazdnej dráhy vošlo protiidúce vozidlo. "Videl som náraz, to auto vyletelo do vzduchu," opisuje udalosti svedok. 

Po silnom náraze odhodilo dodávku do priekopy, dokonca sa prevrátila cez strechu. Posádka mala obrovské šťastie, že boli všetci pripútaní. Záchranári odviezli do nemocnice obidve deti aj ich 34-ročnú matku. Staršieho vodiča a jeho syna na mieste ošetrili. V nemocnici skončil aj 30-ročný vodič auta, ktorý nehodu zavinil. "Dve deti previezli do nemocnice, aby vylúčili prípadné vnútorné poranenia. 30-ročný muž si poranil ruku a bol tak isto prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová .

Zrejme za to môže únava, 30-ročný vodič podľa polície za volantom zaspal. Aj podľa svedkov na ceste kľučkoval. Škody presiahli 6000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy