Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena v roztrhaných džínsoch si zaslúži byť znásilnená, je to mužská povinnosť, šokoval právnik
Zdielať na

Žena v roztrhaných džínsoch si zaslúži byť znásilnená, je to mužská povinnosť, šokoval právnik

Archívna reportáž

KÁHIRA / Egyptský právnik Nabih al-Wahsh nečakal, že jeho výroky v televízii Al-Assema naštvú celý svet. V programe, kde sa riešili zákony proti podnecovaniu k nemravnostiam, prehlásil, že ženy, ktoré ukazujú nohy v roztrhaných džínsoch, si zaslúžia byť obťažované a znásilnené. Dokonca prehlásil, že by to malo byť pre mužov národná povinnosť takú ženuznásil znásilniť.

Al-Wahsh prehlásil, že ak žena ukazuje len kúsok kože na nohách v roztrhaných džínsoch, priamo tým muža nabáda, aby ju obťažoval. Muži by podľa neho mali mať národnú povinnosť také ženy znásilniť - nielen, že by si to zaslúžili, ale mohli by sa z toho potom poučiť.

"Dievčatá musia najprv rešpektovať samé seba, aby ich mohli rešpektovať aj ostatní. Brániť morálku je dôležitejšie než brániť hranice," povedal v televízii. Svojimi výrokmi šokoval celý svet, zvlášť v dobe, kedy sa na západe neustále riešia sexuálne škandály v šoubiznise.

Al-Wahsh si v televízii nepustil pusu na špacír prvýkrát. Minulý rok bol v štúdiu s austrálskym imámom, ktorý tvrdil, že nosenie hidžábu je voľbou, nie podmienkou ich náboženstva. Egyptský právnik si v tej chvíli zložil botu a austrálskeho imáma ňou začal biť po hlave.

V Prievidzi polícia riešila problém s americkým basketbalistom, ktorý si sexuálny styk s neplnoletou ženou nakrúcal na telefón. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy