Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
FOTO: Vodič sa pred jazdou poriadne posilnil. Po nehode nafúkal viac ako tri promile
Zdielať na

FOTO: Vodič sa pred jazdou poriadne posilnil. Po nehode nafúkal viac ako tri promile

VEĽKÉ ZÁLUŽIE / K nehode došlo ešte v utorok napoludnie. Vodič, pôvodom z Rumunska, nedodržal predpísanú vzdialenosť a rýchlosť a narazil do auta 26-ročnej vodičky. Polícia zistila veľmi rýchlo čo spôsobilo jeho zníženú pozornosť.

Bolo iba krátko popoludní, no to nebránilo 42-ročnému vodičovi z Rumunska, aby si pred jazdou vypil. "Policajná hliadka podrobila vodiča Audi dychovej skúške a jej výsledok bol pozitívny. Muž nafúkal 1,6 mg/ l alkoholu, čo je v prepočte 3,33 promile," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Vodič totiž nebol schopný venovať sa plne situácii na ceste a na úseku so zníženou rýchlosťou rýchlo dobehol 26-ročnú vodičku Citroenu. Nestihol už ale dupnúť na brzdy a do auta narazil. Pri nehode našťastie nikto neutrpel zranenia, zato autá si odniesli nemalé škody a to asi 2 000 eur. 

Rumun sa následne z alkoholového opojenia zotavoval v policajnej cele a nevyhol sa ani obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "V zmysle trestného zákona hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody na jeden rok," dodáva Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy