Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prezident Andrej Kiska mal ďalšiu nehodu. Bol na ceste za rodinou
Zdielať na

Prezident Andrej Kiska mal ďalšiu nehodu. Bol na ceste za rodinou

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska sa po tom, ako vymenil cestovanie lietadlom za auto, opäť stal účastníkom nehody. Po kolíziách v Amerike, pri Viedni a na ceste do Popradu, sa limuzína opäť počas cesty domov, podľa slov hovorcu Romana Krpelana, zrazila s druhým autom.

Prezident ešte v ten deň pridal na sociálnu sieť status o tom, ako cestuje v aute a má čas na premýšľanie. Zúčastnil sa 500. výročia reformácie. Cesta domov, do Popradu, sa podľa portálu Pluska.sk zmenila na nešťastnú udalosť po tom, čo sa pod Strečnom limuzína dostala do kolízie s iným autom. "Túto informáciu môžem potvrdiť," povedal prezidentov hovorca Roman Krpelan. 

Prezident smeroval do Popradu za manželkou a za troma malými deťmi. Z nehody vyviazol bez zranení. 

Pri tom len prednedávnom bol Kiska pri nehode policajného motorkára, ktorý doprevádzal jeho kolónu na ceste do Viedne. Po nehode sa prezident s motorkárom hneď porozprával a uistil sa, že je v poriadku. Kolóna za doprovodu ostatných rakúskych policajtov pokračovala na stretnutie. 

​Podobná situácia sa prezidentovi stala aj v septembri 2014 na zahraničnej ceste v Spojených štátoch amerických. Dvaja policajti zo sprievodu slovenského prezidenta sa na motorkách zrazili a skončili v nemocnici. Jeden z nich bol po nehode vo vážnom stave. Na miesto nehody okamžite vyštartovali záchranári a oboch mužov previezli do nemocnice. "Chcel som ich ísť aj osobne pozrieť, ale vzhľadom na ich zdravotný stav, by to nebolo vhodné," dodal vtedy Kiska.

Prezident sa na cestách nenudí

V apríli tohto roka sa Kiska pri presune do Popradu ocitol v dopravnej zápche. Čo čert nechcel, keď sa z nej konečne dostal, pokazilo sa mu auto. "Autá sa kazia, pokazili sa aj tieto. Mám však ako prezident tú výhodu, že máme jedno auto v zálohe, a tak si mám kam presadnúť, aby som prišiel na dané akcie na čas,“ povedal Kiska, ktorý do Popradu pricestoval za necelých päť hodín. 

Jeho kolóna sa najprv musela predierať pomedzi autá na diaľnici. Video, ktoré na sociálnej sieti zverejnil prezidentov hovorca Roma Krpelan, zachytáva trúbenie aj sirény. Kolóna mala problém dostať sa cez autá na bratislavskom obchvate. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy