Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri doprevádzaní Kisku opäť spadol policajný motorkár
Zdielať na

Pri doprevádzaní Kisku opäť spadol policajný motorkár

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

VIEDEŇ / Počas cesty prezidenta Andreja Kisku na stretnutie s rakúskym prezidentom prišlo pred Viedňou na diaľnici k nehode. Spadol pri nej policajný motorkár, ktorý doprevádzal kolónu prezidenta. Mimo nej sa zrazili zrejme dve civilné autá.

Prezident sa s motorkárom hneď po nehode porozprával a potom, ako ho uistil, že je v poriadku kolóna za doprovodu ostatných rakúskych policajtov pokračovala na stretnutie. "O všetkých účastníkov nehody sa okamžite starala polícia," uviedol na facebooku hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Podľa hovorcu sú všetci vrátane prezidenta v poriadku.

​Nehoda v Amerike

Slovenskému prezidentovi sa podobná situácia stala aj v septembri 2014 na zahraničnej ceste v Spojených štátoch amerických. Dvaja policajti zo sprievodu slovenského prezidenta sa na motorkách zrazili a skončili v nemocnici. Jeden z nich bol po nehode vo vážnom stave. K nehode došlo vo chvíli, keď policajti na motorkách zaisťovali cestu pre kolónu s naším prezidentom. 

"Ja som nevidel, čo sa stalo. My sme už len išli okolo miesta, kde prebehla táto havária," povedal vtedy Andrej Kiska.

Skúsení policajti na motorkách sa zrazili navzájom. Na miesto nehody okamžite vyštartovali záchranári a oboch mužov previezli do nemocnice. Jeden z nich bol bezprostredne po nehode podľa informácií miestnych médií vo vážnom stave. "Chcel som ich ísť aj osobne pozrieť, ale vzhľadom na ich zdravotný stav by to nebolo vhodné," dodal Kiska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy