Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prešiel do protismeru. Po náraze sa ručička zastavila na 120 km/h
Zdielať na

Prešiel do protismeru. Po náraze sa ručička zastavila na 120 km/h

BRATISLAVA / Pri zrážke troch áut na Zlatých pieskoch zostali všetky autá zdemolované. V úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou 60 km/h sa ručička tachometra jedného z áut zastavila na 120 km/h.

V čase dopravnej špičky sa na výpadovke z hlavného mesta zrazili tri vozidlá. Ručička tachometra sa v Mercedese, ktoré prešlo do protismeru, zastavila na 120 kilometroch za hodinu. Maximálna povolená rýchlosť v tej oblasti je 60 kilometrov za hodinu. 

Pri zrážke troch áut odhodil náraz jedno z nich mimo cesty. Privolaní hasiči museli z auta vystrihnúť jednu zakliesnenú osobu. 

Podľa informácií od svedkov a od polície, 28-ročný vodič Mercedesu prešiel na úrovni jazera Zlaté piesky z neznámych príčin cez dve plné čiary do protismeru. Ručička tachometra sa pri tom zastavila na 120 kilometroch za hodinu. Na danom úseku je predpísaná 60 kilometrová rýchlosť. 

"Hasičská jednotka prišla na miesto dopravnej nehody, kde boli tri vozidlá poškodené a spolu štyri zranené osoby, pričom jedna bola zakliesnená vo vozidle a museli použiť hydraulické vyslobodzovacie náradie," uviedol Pavol Monsberger, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Bratislava.

V nemocnici skončili štyria ľudia

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel povedal: "45-ročný muž bol s polytraumou prevezený do Univerzitnej nemocnice v Ružinove, 25-ročná žena mala poranenú dolnú končatinu a 28-ročný muž rameno. Títo skončili v nemocnici na Kramároch. 25-ročný muž, ktorý mal poranené brucho bol prevezený do nemocnice v Starom meste."

Najvážnejšie zranenia utrpel 45-ročný muž, ktorý je vo vážnom, no v stabilizovanom stave. 25-ročná žena a 27-ročný muž mali viacpočetné pomliaždeniny, najmä končatín. 

Okamžite po nehode sa na mieste začali tvoriť kolóny. Všetky tri vozidlá zostali po náraze zdemolované. Okolnosti za akých došlo k nehode policajti vyšetrujú. U vodiča Mercedesu však po dychovej skúške nezistili alkohol.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy