Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kamión naložený drevom zišiel z cesty. Nehoda si vyžiadala jeden život
Zdielať na

Kamión naložený drevom zišiel z cesty. Nehoda si vyžiadala jeden život

HUTY / K tragickej nehode prišlo na horskom priechode Huty. Kamión s plným nákladom vyšiel z cesty cez zvodidlá a prevrátil sa na bok. Pri nehode záchranné zložky museli oživovať jedného muža, žiaľ neúspešne. Ďalší muž leží so zraneniami v nemocnici.

K nehode došlo krátko po deviatej hodine ráno medzi Liptovom a Oravou. Kamión naložený drevom zatiaľ vyšiel z cesty a po prerazení zvodidiel sa prevrátil na bok. Podľa všetkého zlyhali brzdy pri prejazde ľavotočivou zákrutou. "V prvej fáze došlo k prevráteniu koľajnicového prívesu, potom následkom momentu došlo k prevráteniu celej jazdnej súpravy," komentoval možnú situáciu Stanislav Chomo, znalec z odboru cestnej dopravy. 

Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Prevrátená kabína uväznila 36-ročného Pavla, ktorý bol na mieste spolujazdca. Hasiči aj záchranári bojovali o jeho život desiatky minút, žiaľ márne. Vodič kamiónu utrpel úraz hlavy a záchranári ho pri vedomí previezli do nemocnice v Trstenej. 

Muži pracovali v neďalekom lese. Pri pohľade na hrozivú haváriu, sa viacerí ich kolegovia neubránili slzám. Príčiny pre ktoré kamión zišiel z cesty sú predmetom vyšetrovania. Verziu o zlyhaných brzdách znalec zatiaľ nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy