Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nehoda na R1: Vodič zastavil s autom na diaľnici a vystúpil
Zdielať na

Tragická nehoda na R1: Vodič zastavil s autom na diaľnici a vystúpil

NITRA / K tragickej dopravnej nehode prišlo vo štvrtok krátko popoludní na diaľnici R1. Svedkovia videli ako auto zastalo na kraji cesty a vodič z auta vystúpil. Hneď pod kolesá prichádzajúcemu autu.

K nehode došlo na rýchlostnej ceste pri odbočke na Veľké Zálužie. Podľa svedkov 34-ročný vodič vozidla BMW, idúci v smere na Nitru, s autom zastal vo svojom jazdnom pruhu a z auta vystúpil. Vraj mu za volantom prišlo náhle nevoľno. V aute s ním sedel aj jeho kamarát. Podľa našich informácií z prostredia vyšetrovania ho mal dokonca spolujazdec požiadať, aby s autom zastavil, nech sa im nič nestane. 

Vodič Martin, nezastavil na krajnici, ale zasahoval do jazdného pruhu. Z vozidla následne z ničoho nič vystúpil a to sa mu stalo osudným. Hneď ako vkročil na cestu, zachytilo ho vozidlo Opel. Vodič tohto auta už nemohol zrážke zabrániť. K nehode došlo v zlomku sekundy, Martin sotva stihol na aute zatvoriť dvere. Jeho telo vyletelo na čelné sklo a silný náraz ho ešte odhodil o niekoľko metrov. 

"Muž na mieste nehody podľahol zraneniam," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. Vodič, ktorý Martina zrazil bol po nehode v šoku, o tom čo sa stalo hovoriť nedokázal. Miesto nehody muselo byť niekoľko hodín uzavreté a dopravu odkláňali obchádzkovou trasou. Okolnosti ako aj presnú príčinu nehody vyšetruje diaľničná polícia ako prečin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy