Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík chytil rybu, ktorá vyrastala s plastovým krúžkom na tele. Trpela celý život
Zdielať na

Mladík chytil rybu, ktorá vyrastala s plastovým krúžkom na tele. Trpela celý život

ALBERTA / Kanadský rybár sa stal svedkom bezohľadného správania sa ľudí k prírode. Ulovil rybu, ktorá mala zdeformované telo. Keď sa pozrel bližšie zbadal, prečo. Okolo tela mala omotaný plastový krúžok, s ktorým rástla niekoľko rokov. Telo sa zväčšovalo, ale krúžok nie. Fotky, ktoré naháňajú mráz na chrbte obleteli celý svet.

Adam povedal pre portál UNILAD , že zverejnením a zdieľaním fotografii chce vo svete zvýšiť uvedomenie si faktu, že i malý odpad môže mať devastačné následky na prírodu. "Zdvihnite si svoj odpad. Je to iba malý plastový obal, ktorý nezaberie vo vrecku veľa miesta, kým sa dostanete ku košu," hovorí Adam.

Adam išiel na ryby ako zvyčajne. Keď ale vytiahol túto rybu, bolo mu jasné, že s ňou niečo nie je v poriadku. "Najprv som si myslel, že ju napadla nejaká iná ryba, lebo som jasne videl ranu. Keď som ju zobral z vody, všimol som si plastový obal zo športového nápoja omotaný okolo jej tela," spomína. Potom vzal nožnice a opatrne jej plast dal dole. Ako rybu odfotografoval, pustil ju späť na slobodu. 

Ryba sa pravdepodobne ešte ako malá zamotala do plastového krúžku a ako rástla, zarýval sa jej do tela, pretože plast nemal vôľu roztiahnuť sa. Mladý rybár dúfa, že oslobené zviera sa mu podarí ešte niekedy chytiť, aby videl, ako sa zo zranenia zotavilo.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy