Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri Holíči sa zrazilo auto s vlakom, vodič zomrel
Zdielať na

Pri Holíči sa zrazilo auto s vlakom, vodič zomrel

HOLÍČ / Na železničnej trati pri Holíči sa krátko po obede stala tragická nehoda. Zrážku osobného vlaku s autom neprežil 38-ročný vodič. Osudnou sa mu stala nepozornosť, keď na priecestí s dobrým rozhľadom vošiel priamo pod kolesá vlaku.

Stalo sa to na poľnej ceste, ktorá vedie aj cez železničnú trať pri meste Holíč. Vodič za volantom Fiata Punto odignoroval značku STOP a nedal prednosť osobnému vlaku. Rozhľad na obe strany je pritom dobrý a muž pri troche snahy prichádzajúci kolos jednoducho musel vidieť. Napriek tomu došlo k fatálnej zrážke. 

Po náraze zostalo vozidlo zakliesnené pod vlakom, ktorý ho pred sebou tlačil až do svojho zastavenia. Stalo sa tak asi po 250 metroch. Počas brzdenia vlaku sa vozidlo zmenilo na zdemolovaný vrak. Pod obrovským náporom z neho dokonca vyletel celý motor aj s výfukom. Vodič z neďalekej obce Kopčany, ktorý sa v aute viezol sám, žiaľ nemal šancu prežiť. Jeho telo zostalo zakliesnené medzi plechmi a privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. "V dôsledku zrážky utrpel vodič auta zranenia, ktorým na mieste podľahol," potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Cestujúci vo vlaku vrátane rušňovodiča sa nezranili. Vrak auta odstránili z koľajiska hasiči z Holíča. Premávku na jednokoľajovej trati zastavili na takmer tri hodiny. "Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje," uzavrela Kredatusová.

Zdielať na

Súvisiace články