Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalý šéf tajných: Mečiar je osobne zodpovedný za zavlečenie Kováča ml.
Zdielať na

Bývalý šéf tajných: Mečiar je osobne zodpovedný za zavlečenie Kováča ml.

BRATISLAVA / Expremiér Vladimír Mečiar sa médiám dlhé roky vyhýbal. V uplynulých dňoch sa ale objavil naživo v diskusnej relácii v televízii aj v rozhlasovom vysielaní známom šírením konšpiračných teórií. Niekoľkokrát spomenul, že s prípadom zavlečenia Michala Kováča mladšieho nemá nič spoločné. Ľudia, ktorí v spravodajskej službe robili, ale vravia, že Mečiar klame a za zneužívaním tajnej služby počas svojej vlády stojí práve on.

Bývalí spravodajskí dôstojníci tvrdia, že im nejde o pomstu a nechcú nikoho dostať za mreže, ale skôr o to, aby spoločnosť odsúdila zneužívanie štátnej moci voči vlastným občanom. "Amnestie by mali byť zrušené, pretože iniciátor trestného činu si amenstiu udelil sám. To je moje osobné stanovisko," tvrdí predseda Asociácie bývalých spravodajských dôstojníkov Igor Cibula

Napriek tomu, že tisícky strán dokumentov boli skartované či spálené, bývalí spravodajskí dôstojníci tvrdia, že kauza únosu je dostatočne vyšetrená. "Vyšetroval ju vtedajší vyšetrovateľ polície, pán inžinier Šáray," povedal ďalej Cibula. "Ak si dobre spomínam, tak prokurátor v tejto veci už podal aj obžalobu. Nemyslím si, že by bolo potrebné nejaké rozsiahle dokazovanie v tejto veci," povedal člen Asociácie bývalých spravodajských dôstojníkov Peter Tóth.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy