Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Našli ju mŕtvu s uterákom na tvári. Aj po roku vo väzbe Petrovi bojnickú vraždu stále nedokázali
Zdielať na

Našli ju mŕtvu s uterákom na tvári. Aj po roku vo väzbe Petrovi bojnickú vraždu stále nedokázali

TRENČÍN / Začiatkom vlaňajšieho apríla našli v rodinnom dome v Bojniciach mŕtvu 46-ročnú ženu. Ležala v kúpeľni s uterákom na tvári. Súdna pitva potvrdila, že ju niekto zavraždil. Policajti obvinili muža, ktorý býval vo vedľajšej izbe. Ten tvrdí, že to neurobil.

Ani v poradí tretie súdne pojednávanie vo veci vlaňajšej vraždy 46-ročnej Adriany v Bojniciach nevyústilo do vynesenia rozsudku Okresného súdu v Trenčíne. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy je v tejto súvislosti obžalovaný 29-ročný Peter T., s ktorým mala zavraždená v dome na Prievidzskej ulici prenajaté izby na bývanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov. Obžalovaný aj naďalej akúkoľvek vinu popiera.

Počas posledného pojednávania vypovedal syn zavraždenej, prokurátor čítal aj ďalšie svedecké výpovede, predovšetkým kolegýň Adriany z práce. Zároveň oboznámil súd aj so závermi znaleckých posudkov k mobilu a notebooku obžalovaného, ktoré mu boli zaistené pri zadržaní. Zo zabezpečenej histórie prezerania napríklad vyplýva, že 18. marca, teda v pravdepodobný deň vraždy, si obžalovaný intenzívne prezeral portály ponúkajúce letenky do zahraničia. „Nechystal som sa letecky cestovať, lietania sa bojím a v živote by som si do lietadla nesadol,“ reagoval obžalovaný.

Zo znaleckých posudkov tiež vyplynulo, že si obžalovaný často prezeral videá a filmy o sériových vrahoch. „Ak si na nejaké video kliknem, to ešte neznamená, že si ho aj celé pozriem. Prokurátor chce zo mňa spraviť sériového vraha, ale ja nemám sklony k agresivite a nemám to jednoducho v povahe,“ vyhlásil Peter T.

Obžaloba je postavená na zabezpečených stopách jeho DNA, ktoré sa našli jednak na oblečení nebohej, ale aj pod nechtami pravej ruky. Obžalovaný to pripisuje skutočnosti, že disponovali spoločnou práčovňou.

Policajti našli nehybné telo Handlovčanky, ktorá žila v Bojniciach v prenájme, v zamknutej kúpeľni, ktorej dvere museli vylomiť. Prípad polícia sprvoti vyšetrovala ako usmrtenie, zvrat nastal po súdnej pitve, ktorá preukázala cudzie zavinenie. Koncom októbra 2019 polícia zadržala Petra T. a následne ho aj obvinila.

Starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého prepustil sudca na slobodu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy