Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obrovská bitka v osade v Plaveckom Štvrtku si vyžiadala niekoľko zranených. Schytali to aj policajti
Zdielať na

Obrovská bitka v osade v Plaveckom Štvrtku si vyžiadala niekoľko zranených. Schytali to aj policajti

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / Bitka a nepokoje v osade v Plaveckom Štvrtku si vyžiadali niekoľko zranených. Vzduchom v sobotu podvečer lietali sklené fľaše, kovové tyče, tehly, ale aj stavebný odpad. Zasahovať museli desiatky policajtov.

​Podľa miestnych obyvateľov incident vyvolali dve rodiny, ktoré majú už dlhšiu dobu susedský spor. Od začiatku pandémie koronavírusu mali byť v kolónii, ktorá sa nachádza na začiatku obce, muži zákona pravidelne. Riešiť mali rozbroje medzi občanmi a dohliadať mali aj na celkový poriadok v osade.

Tamojšie napätie sa malo podľa obyvateľov stupňovať už od štvrtka. V sobotu na miesto počas bitky, ktorá sa udiala približne medzi 100 ľuďmi už museli prísť okrem poriadkovej polície aj psovod či príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky. To sa však ľuďom, ktorí vyvolali konflikt, nepáčilo.


Osadníci začali po policajtoch hádzať kamene. Tí museli následne použiť varovný výstrel. "Kamene zasiahli jedného zo zasahujúcich policajtov, ktoré mu spôsobili zranenia, tie si nevyžiadali lekárske ošetrenie," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Mihalíková. Muža, ktorý kameňom zranil policajta, polícia na mieste zatkla a eskortovala na oddelenie. "Za svoje konanie už čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní," uviedla ďalej Mihalíková.

Atakovaný policajt však nebol jediný, kto mal na tele rôzne poranenia. "Môžem potvrdiť, že sme na linku 155 dostali informáciu o tom, že došlo k napadnutiu údajne až 20 osôb. Na pomoc sme im vyslali posádky ZZS, tie napokon ošetrili dvoch mužov a ženu. Tá po ošetrení prevoz do nemocnice odmietla. Dvaja muži mali vážny úraz hlavy a boli prevezení do nemocničného zariadenia," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. "Obaja pacienti boli ambulantne ošetrení na pohotovosti v Nemocnici Malacky a prepustení do domácej starostlivosti," uviedla stanovisko Nemocnica Malacky.


V čase bitky bol na tiesňovú linku nahlásený i požiar domu, ktorý vznikol na povale. Rodina plamene svojpomocne uhasila ešte pred príchodom hasičov, ktorí na mieste napokon už nemuseli zasahovať, avšak zostali v osade približne 3 hodiny ako asistenčná výpomoc pre políciu. Celý zákrok trval približne do ôsmej hodiny večer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy