Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého prepustil sudca na slobodu
Zdielať na

Starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého prepustil sudca na slobodu

BRATISLAVA / Starostu bratislavského Nového mesta nevzal po takmer 4 hodinovom pojednávaní okresný súd v Rači do väzby. V nedeľu okolo obeda ho prepustili z policajného zadržania.

"Človek, keď videl tú špinavú dlážku a s prepáčením hovno, ktoré ma čakalo na privítanie, nedalo sa spláchnuť celý deň, vetrák, ktorý hučal 3 dni, spolu s osvetlením, ktoré sa nedalo vypnúť, nedalo sa spať, tak boli takým poučením, či naozaj má zmysel až tak bojovať, keď človek takto skončí," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Bratislavská krajská kriminálka zadržala Rudolfa Kusého ešte v stredu ráno. V súčasnosti čelí obvineniu z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. Za svojím stíhaním vidí možné konflikty s developermi, ktoré sa mali týkať povolenia stavieb. Výška ušlého zisku pre developera má predstavovať približne 75 000 €.

"To je "tzv." škoda. Akú škodu ja mám na svojom vlastníctve, ak mi 1 stavbu nepovolia?! Ide o firmu Širokého a podľa mojich informácií je to len osoba, ktorú nazývajú "podržtaška" a ten to rovno komunikoval s prokurátorom. Ani 1 z tých 4 skutkov nenapĺňa trestný čin, a už vôbec nie zneužívania právomoci verejného činiteľa. Zo spisového materiálu nevyplýval ani jeden dôkaz o tom, že by môj klient ovplyvňoval pracovníčky stavebného úradu," vyjadrila sa advokátka obvineného Eva Mišíková.


"V týchto 3 prípadoch u pána Širokého a dvoch na Kramároch mám za to, že konal som v súlade so zákonom, tie stavby by nemali tak ako sú navrhnuté stáť, pretože zaťažia dopravu a nekorešpondujú s prostredím. Dnes výstavba je predovšetkým prostriedkom na osobný zisk developera, nerešpektuje potreby Bratislavčanov a ľudí vôbec," dodal Kusý.


Všetky kompetencie do skončenia trestného konania momentálne preberá vicestarosta Nového Mesta. V prípade preukázania viny hrozí Rudolfovi Kusému väzenie až na 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy