Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kriminalisti zadržali starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého
Zdielať na

Kriminalisti zadržali starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého

BRATISLAVA / Policajti bratislavskej kriminálky vo štvrtok ráno zadržali verejného činiteľa, ktorý je obvinený zo spáchania trestného činu proti poriadku vo veciach verejných. Podľa zdroja TV JOJ ide o starostu mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolfa Kusého. 

Starostu bratislavského Nového Mesta zadržali policajti krátko po siedmej hodine ráno priamo na parkovisku pred budovou miestneho úradu. Následne ho previezli pred vyšetrovateľa.

Do budovy úradu nestihol ani vkročiť. Nikto zo zamestnancov netuší prečo skončil v policajnom aute s putami na rukách. No to, že bol na výsluchu, nebolo podľa hovorcu po prvý raz.


"Starosta aj miestny úrad boli za posledných 10 rokov opakovane predmetom rôznych anonymných trestných oznámení alebo obvinení. Doteraz všetky tieto obvinenia sa ukázali ako neopodstatnené alebo absurdné. V tejto chvíli nevieme, čoho sa týka tento konkrétny prípad, veríme však, že sa neopodstatnenie ukáže aj v tomto prípade," uviedol hovorca Bratislava - Nové Mesto Marek Tettinger.

Polícia uviedla, že Kusý je obvinený z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. "Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na OR PZ BA III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície KR PZ v Bratislave. V prípade preukázania viny ped súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BA Lucia Mihalíková.


"My nemáme informáciu o tom, čoho by sa mala táto vec týkať . Sme pripravení, ako úrad, poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a poskytnúť im všetky potrebné informácie alebo dokumenty, ktoré si budú požadovať a budeme ich vedieť ako úrad poskytnúť," dodal Tettinger.

Rudolf Kusý pôsobí, ako starosta mestskej časti Bratislava Nové Mesto 10 rokov. V roku 2017 kandidoval na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Z 18-tich kandidátov skončil druhý. Jeho kampaň za vyše 230 tisíc eur, bola jedna z najdrahších

https://www.facebook.com/KRPZBA/posts/1030430394046157

Mrazivý nález na policajnej stanici. V nasledujúcom VIDEU uvidíte, čo zaistili policajti svojim kolegom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy