Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík (16) kráčal po dedine s nožom, vylúpil potraviny
Zdielať na

Mladík (16) kráčal po dedine s nožom, vylúpil potraviny

MALINOVÁ / V obci Malinová (okres Prievidza) došlo ku kurióznej lúpeži. Iba 16-ročný chlapec prišiel do potravín s nožom v ruke a od predavačky žiadal peniaze. Tá mu dala viac ako 1 300 eur. Netradičné je to, že mladík išiel v kukle už z domu. Netrvalo dlho a policajti ho zadržali. S rukami nad hlavou im kráčal naproti. Dali mu putá a skončil v policajnej cele.

"Videli sme, ako išiel z domu ten chlap. Mal maskáčové nohavice a kuklu. Išiel celou dedinou s kuklou. Mal nožík," hovorí obyvateľ dediny. Páchateľ prešiel podľa svedkov s kuklou na hlave po celej dedine. Potom vošiel do potravín. 

"Prišli policajti s informáciou, že sa stala lúpež v potravinách," povedala starostka obce Malinová Mária Luprichová. Maskovaný páchateľ mal s nožom v ruke žiadať od predavačky peniaze.

"O chvíľu vyšla von predavačka so slzami v očiach povedala, že jej ku krku priložil nôž a vzal peniaze," opisuje obyvateľka obce. Policajti z obvodného oddelenia v Nitrianskom Pravne vedeli meno páchateľa v priebehu niekoľkých minút. Ten sa im nakoniec sám vzdal.

Potraviny prepadol iba 16-ročný chlapec, ktorý sa do dediny prisťahoval len nedávno. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície údajne lúpil preto, lebo sa s ním rozišla priateľka. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže," informuje hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. 

Páchateľa neodradilo ani to, že celá dedina je monitorovaná kamerami. Aj tie významne pomohli k jeho dolapeniu.

Súvisiace články