Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Humenčania zrazili na priechode pre chodcov ženu
Zdielať na

Humenčania zrazili na priechode pre chodcov ženu

HUMENNÉ / Mal to byť perfektný záver prázdnin, no namiesto toho partia študentov smerovala na policajné oddelene. Vybrali sa na hamburger a priamo na priechode pre chodcov zrazili 49-ročnú ženu. Skončila v nemocnici. Podľa štatistík k zrážkam na priechode dochádza takmer každý deň.

​V aute sa viezla partia študentov. Podľa slov vodiča išli na hamburger a na priechode pre chodcov sa im plánovaný záver prázdnin úplne zmenil. Ku kolízii došlo okolo deviatej večer v blízkosti malej železničnej stanice.

Vozidlo šoféroval 19-ročný mladík z okresu Vranov nad Topľou. Štyridsaťdeväťročná žena išla od centra mesta smerom na Južné námestie. Ku kolízii malo podľa predbežných zistení polície dôjsť priamo na priechode. "Nehoda si vyžiadala jednu zranenú osobu. Záchranári ju po ošetrení s úrazom hlavy previezli do nemocnice v Humennom," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Za prvých sedem mesiacov roka sa najviac nehôd stalo v rámci Prešovského kraja, a to viac ako 1 200. Na celom Slovensku to bolo takmer 7 700 nehôd. Z toho v 184 prípadoch išlo o zrážky chodcov priamo na priechode. Mladý vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny.

Rovnako negatívny výsledok bol aj v prípade chodkyne. Na vozidle vznikla asi 300-eurová škoda. "Príčina dopravnej nehody i miera zavinenia jej účastníkov, je predmetom už prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová. 

Z policajných štatistík vyplýva, že práve piatok je najnehodovejším dňom. Pre prázdninové mesiace je navyše príznačné aj to, že sa zvyšuje počet opitých vodičov za volantom. "Oproti ostatným mesiacom v roku sa počas dvoch letných mesiacov viac ako o štvrtinu zvyšuje podiel nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy