Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S požiarom v rafinérii bojujú stovky hasičov. Hlásia niekoľko zranených
Zdielať na

S požiarom v rafinérii bojujú stovky hasičov. Hlásia niekoľko zranených

MNÍCHOV / V sobotu ráno vypukol obrovský požiar priemyselného podniku Bayernoil. Polícia pozemok aj okolie uzavrela. Záchranári evakuovali už viac ako 2000 ľudí. Úrady hlásia aj desiatku zranených.

Veľký požiar vypukol v areáli blízko mesta Ingolstadt. Polícia uzavrela 130 hektárov a dočasne museli evakuovať aj 2200 ľudí žijúcich v okolí. Zranených hlásia zatiaľ 10 ľudí. Príčina výbuchu zatiaľ známa nie je. 

 Jeden človek utrpel vážne zranenia, traja sa zranili stredne a päť osôb ľahšie. Podľa slov hovorcu Bayernoil väčšinu z nich poranili odletujúce kusy predmetov, popáleniny nikto neutrpel. Všetci zranení sú zamestnanci podniku. 

V priemyselnom areáli pri meste Vohburg an der Donau východne od Ingolstadtu sa okrem rafinérie nachádza aj paroplynová elektráreň, podľa médií horí práve v nej. Na mieste zasahuje niekoľko stoviek hasičov. "Boj s požiarom ide na plné obrátky," uviedol policajný hovorca Hans-Peter Kammerer. Oheň sa podľa informácii podarilo dostať z časti pod kontrolu. 

Po troch hodinách analýzy sa ukázalo, že vo vzduchu nie sú žiadne toxické látky a evakuovaní ľudia sa môžu vracať do svojich domovov. Naďalej ale platí výzva, aby zavreli a utesnili okná aj dvere. Polícia neodporúča vychádzať von. 

Pozrite si reportáž o aute, ktoré vybuchlo počas jazdy. Cesta do práce sa skončila nešťastne: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy