Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muži zomreli na diaľnici, keď cestovali za prácou
Zdielať na

Muži zomreli na diaľnici, keď cestovali za prácou

PREŠOV / Peter a Miroslav, ktorí zomreli pri nehode na diaľnici D1, po sebe zanechali smútiace rodiny. Obaja pochádzali z Hanušoviec nad Topľou. Bývali v susedných domoch a boli dokonca aj príbuzní. Do Rakúska sa vybrali za prácou, no po nedeľnej tragickej nehode sa už domov nevrátia.

Dvadsaťšesťročný Peter a jeho strýko 42-ročný Miroslav podľahli vážnym zraneniam. Spolu s ďalšími piatimi ľuďmi mali po prvý raz namierené do Rakúska. Cestovali za prácou. Ich rodiny sa s nimi len v nedeľu lúčili, no to ešte netušili, že sa s ich blízkymi vidia naposledy.

"Zomrel mi syn a brat, ešte nevieme, čo bude s mužom," hovorí mama a sestra nebohých mužov, Jana Horváthová. "Viete si predstaviť, ako to bolo, začali všetci plakať, deti, rodičia," opisuje príbuzná.

"Syn 26-ročný a brat tiež,"  povedala mama a sestra nebohých. Po 26-ročnom Petrovi ostala doma priateľka s malým, iba trojročným dieťaťom. Spolu so strýkom a ďalšími príbuznými sa vybrali do cudziny za lepším zárobkom. Celá partia mala pracovať na stavbe.

"Dlažby, viazali železo, po stavbách kopali.To len na týždeň chceli ísť, v pondelok a v piatok by sa vrátili," rozpráva príbuzný. V dodávke sedelo spolu s vodičom sedem ľudí. Okrem dvoch, ktorí nehodu neprežili, utrpeli ďalší traja ťažké zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy