Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pavol Rusko ostáva na slobode. Naďalej ale musí nosiť monitorovací náramok
Zdielať na

Pavol Rusko ostáva na slobode. Naďalej ale musí nosiť monitorovací náramok

BRATISLAVA / Pavol Rusko bol dnes opäť pred súdom, rozhodovalo sa o návrhu prokurátora. Ten požadoval jeho vzatie do väzby pre obavu z ovplyvňovania svedkov. Pojednávanie netrvalo ani hodinu

Návrh prokurátora na rozšírenie dôvodov väzby obvineného dnes sudca okresného súdu zamietol. "Uložil mu zákaz podávať informácie o vykonaných úkonoch prípravného konania akoukoľvek formou," informoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu BA. Toto obmedzenie pripojil k ďalším, ktoré mu krajský súd uložil v novembri minulého roku. Teda, že nemôže vycestovať, každý mesiac sa musí hlásiť a jeho pohyb sledujú pomocou náramku. Odvolací súd vtedy týmto zrušil rozhodnutie okresného súdu o väzobnom stíhaní a exministra pustil na slobodu. "Naďalej je daný dôvod takzvanej útekovej väzby, ako to ustálil Krajský súd," povedal Adamčiak.

"Za seba môžem povedať, že som spokojný, ale samozrejme, budem rešpektovať rozhodnutie súdu," vyjadril sa Pavol Rusko.

Pavol Rusko je obvinený z objednávky vraždy Sylvie Volzovej. Mal tak urobiť v roku 1997, keď bola jeho spoločníčkou vo firme. Spolu s ním sú obžalovaní aj Mikuláš Černák, Róbert Lališ a Miloš Kaštan. Všetci traja sú buď vo výkone trestu alebo vo väzbe. Jedine Pavol Rusko zostáva aj po dnešnom rozhodnutí súdu na slobode.

Verdikt ale ešte nie je právoplatný.Voči rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť. Vo veci tak bude rozhodovať krajský súd. "Počkám na právoplatný rozsudok a keď mi to umožní tento rozsudok, tak potom sa k celej veci vyjadrím," povedal Rusko.

Pozrite si súvisiacu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy