Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická nehoda na D1. Vyhasli dva ľudské životy
Zdielať na

Tragická nehoda na D1. Vyhasli dva ľudské životy

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pri obci Beluša neďaleko Považskej Bystrice došlo k tragickej nehode na diaľnici. V troch autách sa viezlo dokopy 16 ľudí. Deväť cestujúcich utrpelo zranenia a dvaja neprežili. Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky a diaľnicu sprejazdnili až po polnoci.

Podľa informácií sa na diaľnici D1, pri obci Beluša, zrazila dodávka a 2 osobné autá. Na mieste zasahovali hasiči, približne štyri záchranky a tiež príslušníci diaľničnej polície. Partia východniarov smerovala do Rakúska, ich cesta sa skončila tragicky. Osudným sa im stalo, že neboli pripútaní.

Za volantom sedel 21-ročný Roman. Viezol svojich šiestich kamarátov do Rakúska na stavbu, kde všetci pracujú na stavbe. Za sebou už mali stovky kilometrov, no ďalšie stovky ešte pred sebou. Jeho kolegovia v aute driemali, keď Roman nabúral. "Nesprávnou technikou jazdy prešiel vpravo, mimo jazdný pruh a pravým bokom narazil do kovových zvodidiel," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Mercedes odhodilo cez oba jazdné pruhy do betónovej bariéry.

Roman ani netušil ako k nehode došlo. "Pamätám si, ako sme zastali. Ešte som sa pýtal, či sú všetci v poriadku. Zapínal som výstražné svetlá. A auto už bolo pri nás," opísal situáciu vodič. Mladý Púchovčan už nedokázal nárazu do mercedesu zabrániť. Následne do malej dodávky narazil aj Volkswagen, ktorý šoféroval 59-ročný Xavér z Námestova. 

"Po našom príjazde na miesto udalosti, sa vo vozidlách nenachádzali žiadne zranené osoby. Všetky osoby už boli mimo vozidiel," povedal Ján Vančo z HAZZ Považská Bystrica. Účastníkmi vážnej nehody, ktorá na takmer päť hodín obmedzila premávku na diaľnici, sa stalo až 16 ľudí. Dvaja z nich sa už ale domov nikdy nevrátia. "Spolujazdci z dodávky zahynuli priamo na mieste dopravnej nehody, a to konkrétne 26-ročný Peter a 42-rožný Miroslav, obaja z okresu Vranov nad Topľou," povedala hovorkyňa polície. 

Pri nehode sa ťažko zranili traja ľudia, ďalší šiesti utrpeli pri zrážke ľahšie zranenia. Plné ruky práce mali nemocnice v Považskej Bystrici a aj v Žiline. Záchranári v noci priviezli troch pacientov. Jednu ženu už prepustili a dvaja zostávajú stále pod dohľadom lekárov. "Pacientka je v dobrom stabilizovanom stave, čakajú ju ešte kontrolné vyšetrenia. Druhý pacient leží na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny. Nachádza sa v kritickom stave, absolvoval operácie a momentálne je v umelom spánku," potvrdila Lenka Záteková, hovorkyňa FNSP Žilina. 

"Policajný vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví," dodala Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy