Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Atrakcia v Bachledovej doline. Policajti majú veľa práce
Zdielať na

Atrakcia v Bachledovej doline. Policajti majú veľa práce

ŽDIAR / Tatranská superatrakcia postavila aj v sobotu, tak ako každý víkend, do pozoru množstvo policajtov. Dedina Ždiar a vstup do Bachledovej doliny boli od rána zrejme najprísnejšie stráženými miestami pod Tatrami.

Už od 9 hodiny ráno hliadkovali v Bachledovej doline policajti. Každý jeden víkend to tu vyzerá ako v rušnom meste. Policajti turistom vysvetľujú, radia, usmerňujú ich, aby zabránili zápcham a dopravnému kolapsu. Reagovalo dokonca aj krajské policajné riaditeľstvo. Aj oni vyzývali ľudí, aby boli opatrní a cestu si premysleli.

"Napriek tomu sa nám to nepodarilo v spolupráci s dopravnou políciou zvládnuť a bolo tu každý deň vyše 5 000 ľudí," rozpráva vedúci strediska Martin Paško. "Žiadame vodičov, aby dodržiavali dopravné značenia a rešpektovali pokyny policajtov," vyzýva hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Ošiaľ vypukol pre chodník v korunách stromov. Aj teraz, keď sú vydané rôzne odporúčania a obmedzenia, ľudia neváhajú a aj napriek problémom s dopravou chcú prísť a vidieť to na vlastné oči. "Ja som čítala, že sú tu zápchy, preto sme si privstali. Ale aj keby som mala čakať dve hodiny, tak stoji to za to," hovorí návštevníčka Oľga. 

Už menej optimistickú náladu majú miestni ľudia. Ždiarčania sa nehnevajú na novú turistickú atrakciu, ale na drzých vodičov, ktorí im bez hanby zaparkujú autá vo dvore či na chodníku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy