Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Popradský primátor, ktorý nafúkal za volantom, sa postaví pred sudcu
Zdielať na

Popradský primátor, ktorý nafúkal za volantom, sa postaví pred sudcu

POPRAD / Primátor Popradu, ktorý 16. augusta sedel za volantom pod vplyvom alkoholu, sa prvýkrát od skutku postavil pred novinárov a poslancov. Hovoril o zlyhaní aj odstúpení z funkcie. V stredu vyšli najavo aj výsledky jeho krvných testov. Tie potvrdili, že dychové skúšky neklamali.

Primátor Popradu 16. augusta nafúkal za volantom viac ako jedno promile. Po nej nasledovali ďalšie, kontrolné dychové skúšky.

"Vodič sa podrobil viacerým dychovým skúškam na alkohol, ktorých výsledok bol nad jedno promile, iba jedna dychová skúška bola na úrovni pol promile alkoholu," informoval hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik. Pre presné zistenie alkoholu v krvi odviezli policajti primátora do nemocnice na krvné testy. 

V stredu, dva týždne od nepríjemnej udalosti sa primátor prvýkrát postavil pred novinárov a poslancov. 

Rozpracované projekty 

"Ako človek som zlyhal, mrzí ma to. Čo sa týka právnych vecí, neviem a nemôžem sa k tomu vyjadrovať. Z morálneho hľadiska by bolo najjednoduchšie odísť, vyhnúť sa médiám a nepozerať sa vám do očí," povedal primátor Popradu Jozef Švagerko. 

Teraz ale neodstúpi, pretože chce dokončiť projekty, na ktorých nepracoval sám. Aj napriek tomu jeho obvinenie z prečinu ohrozenia po vplyvom návykovej látky stále trvá. známe sú už aj výsledky jeho krvných testov z osudnej noci. 

"Z krvi odobratej tri hodiny po skutku bola zistená hodnota 0,73 promile alkoholu, čo potvrdilo pozitívne dychové skúšky," informoval Džobaník. 

Z dôvodu zaujatosti požiadal Dopravný inšpektorát v Prešove o vylúčenie konania, o ktorom bude rozhodovať Krajský dopravný inšpektorát v Prešove. 

Primátor by sa mal postaviť pred sudcu, no dátum pojednávania zatiaľ určený nebol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy