Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Aquapark pustí do bazénu každého, kto spĺňa pravidlá. Aj ženu v burkinách
Zdielať na

Aquapark pustí do bazénu každého, kto spĺňa pravidlá. Aj ženu v burkinách

POPRAD / Do jedného z popradských aquaparkov si prišla zaplávať zahalená moslimka s dieťaťom. Fotografia tejto ženy spustila na sociálnych sieťach búrlivé diskusie. Dnes sme sa rozprávali s prevádzkovým riaditeľom zariadenia. Povedal nám, že v ich aquaparku s takýmito turistami nemajú žiadny problém.

Fotka moslimskej ženy v burkinách vznikla bazéne, ktorému v popradskom aquaparku hovoria Mayská pyramída. Tisícky zdieľaní a stovky nenávistných i pohoršujúcich odkazov. Riaditeľ aquaparku  ale stojí za svojim vyjadrením, že všetko bolo v rámci ich pravidiel a so ženou nemali žiadny problém. "Naša spoločnosť, ako prevádzkovateľ služieb v cestovnom ruchu, je povinná rešpektovať všetkých návštevníkov bez ohľadu na ich vierovyznanie či rasu," vyjadril sa Peter Gurčík, prevádzkový riaditeľ aquaparku.

Mnohí diskutujúci písali, že ženu poznajú. Podľa ich komentárov je zo Singapuru a žije v Nemecku . Malo by ísť o anglicky hovoriacu moslimku, ktorá si užíva časť dovolenky na Slovensku Videli ju v Dobšinskej ľadovej jaskyni aj vo Vysokých Tatrách. "Túto pani som obsluhoval v Infocentre v Tatrách a môžem povedať, že bola veľmi slušná a milá a vôbec som z nej nemal pocit, že by nebola čistotná," písal komentujúci na Facebooku.

V tatranských bazénoch platia prísne pravidla. Ak by ich žena nedodržala, plavčíci by ju do vody nepustili a bolo by úplne jedno odkiaľ pochádza. Moslimská žena mala na sebe neoprén a normy spĺňalo aj dieťa. Nebola to obyčajná, ale kúpacia plienka určená pre deti

Moslimské oblečenie je, zdá sa, vďačným objektom pre fotoaparáty a následne spúšťačom nenávistných diskusií. Poriadny trapas si ale vyrobili nórski nacionalisti. Tí si pomýlili moslimské burky so sedačkami v prázdnom autobuse.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy