Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prišla riešiť zrážku auta so srncom, zviera na služobnom aute dvakrát prešla
Zdielať na

Prišla riešiť zrážku auta so srncom, zviera na služobnom aute dvakrát prešla

HUMENNÉ / Prišla riešiť zrážku osobného auta so srncom, no zviera napokon na služobnom aute ešte sama dvakrát prešla. Reč je o policajtke z Obvodného oddelenia polície v Humennom. Spolu s rodičmi čelí obžalobe z výtržníctva. Priebeh kolízie policajného auta so srncom sa podarilo zachytiť kamerou. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Nehoda sa stala krátko po siedmej večer za Brekovom v smere na Humenné. V aute sedeli dve ženy. Vodička sa na mieste podrobila dychovej skúške s negatívnym výsledkov. Vraví, že kolízii sa zabrániť nedalo. "Radšej stret so srnou ako čelnú zrážku oproti s autom," opisuje šoférka Viera. 

K nehode prišli viaceré policajné autá. Šoférka jedného z nich srnca prešla. Dvakrát. Nakoniec skončil zakliesnený za zadným kolesom. Táto policajtka spolu s rodičmi čelí obžalobe z trestného činu výtržníctva. Skutok sa mal stať ešte v roku 2011. Žena však stále oblieka uniformu. "Policajt je dočasne postavený mimo službu, ak by jeho ponechanie v službe ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby alebo príbeh objasňovania jeho konania, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu alebo z hrubého porušenia služobnej povinnosti," vysvetľuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

"O postavení mimo služby rozhoduje riaditeľ OR PZ, vtedajší nedal pokyn na spracovanie návrhu na postavenie mimo službu," povedal hovorca polície Daniel Džobanik. Vtedajšie vedenie chcelo počkať na právoplatné rozhodnutie súdu. Od incidentu však už uplynulo 6 rokov.  "Tiež zohľadnili podiel policajtky na veci a následok, ktorý spôsobila ona – takmer žiadny a preto vyhodnotili, že nie je na ujmu dôležitých záujmov, aby bola  prepustená," dodáva Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy