Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôchodca spadol do 50 metrovej rokliny
Zdielať na

Dôchodca spadol do 50 metrovej rokliny

BANSKÁ BYSTRICA / Dôchodca sa na ceste do lesa zrejme pošmykol a spadol do 50 metrov hlbokého zrázu, z ktorého sa nevedel dostať. Pátrať po ňom začali príbuzní a susedia, keď sa dlho nevracal. Vytiahli ho hasiči a policajti.

V rokline hlbokej 50 metrov, hlboko pod cestou pri Banskej Bystrici, ležal zranený 87-ročný dôchodca. Vybral sa na drevo, no zrejme sa po ceste pošmykol a spadol dolu strmým zrázom. Znepokojení príbuzní ho začali hľadať po tom, ako sa dlho nevracal.

Hasičov a policajtov čakal pomerne náročný lesný terén. Za pomoci lana, miestami štvornožky liezli za dôchodcom opatrne. Ten sa vybral na drevo, no keď sa nevracal príbuzní so susedmi rozbehli pátraciu akciu.

Nikto nevie ako dlho mohol dôchodca v strmom zráze ležať, isté však je, že jeho krik o pomoc okoloidúci vodiči nemohli počuť. "Starší pán ležal v priekope hlbokej 50 metrov, pričom sa nemohol hýbať a sťažoval sa na bolesť ruky," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Hasiči policajti aj záchranári spoločnými silami starého pána dostali bezpečne z lesa a postarali sa o jeho prevoz do nemocnice. "Osemdesiatsedemročný muž bol po prvotnom ošetrení s neurologickou diagnózou transportovaný do nemocnice v Banskej Bystrici," povedal Boris Chmel, hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Najčítanejšie správy