Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade tragickej nehody pri Lipanoch polícia obvinila vodiča
Zdielať na

V prípade tragickej nehody pri Lipanoch polícia obvinila vodiča

LIPANY / Po tragickej nehode, ktorá sa stala z piatka na sobotu, už polícia označila vinníka. Obvinila 18-ročného Slavomíra, ktorý mal v osudnú noc auto šoférovať. Auto s deviatimi mladými ľuďmi sa cestou z chaty prevrátilo. Traja z partie kamarátov sa už domov nikdy nevrátia.

Lucka, Janko a Daniel sa už domov nikdy nevrátia. Ostatní z partie skončili s rôznymi zraneniami i zlomeninami v nemocnici. Osemnásťročný vodič skončil sám po nehode v staroľubovnianskej nemocnici. Avšak odtiaľ ho ešte v nedeľu previezli do Prešova. Vyšetrovateľ ho posadil do policajnej cely.

Chata, na ktorej mladí ľudia oslavovali, podľa miestnych leží už v katastri obce Kamenica a patrí tamojšiemu starostovi Ladislavovi Urdovi. Ten to po telefóne nepoprel, ale ani nepotvrdil. Jeho blízkym je podľa miestnych práve vodič auta. Je to jeho vnuk. "Nebudem sa k tejto veci vyjadrovať, je to môj blízky," povedal starosta Kamenice televízii JOJ do telefónu. 

Osemnásťročný Slavomír má od nedele na krku obvinenie zo zločinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ dokonca spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. O jeho ďalšom osude rozhodne prokurátor a súd. Priťaží mu určite, že  po nehode nafúkal takmer pol promile. Ľahké to však nebude mať ani bez paragrafov. Po riskantnej jazde prišli o život jeho kamaráti a spolužiaci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy