Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kiska: Radšej nech kotlebovci útočia na mňa, ako na mamičky či mladých ľudí
Zdielať na

Kiska: Radšej nech kotlebovci útočia na mňa, ako na mamičky či mladých ľudí

Google News Button Sledovať správy

BREZNO / Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska sa stretol v Brezne s vedením mesta. Podľa neho je najťažšou problematikou v meste nárast extrémizmu. "To, že ľudia volia extrémistické strany, neznamená, že sú fašisti, ale že sú nespokojní s neriešením problémov, ktoré dennodenne vidia," povedal Kiska.

„Nerieši sa kriminalita, často spojená s Rómami, obrovský neporiadok. Tu vyvstávajú otázky, ako funguje naša polícia a čo máme spraviť ako spoločnosť. Pri rómskej problematike však nikdy nesmieme ostať len pri represiách, musíme diskutovať o tom, čo pre nich aktívne spraviť,“ konštatoval prezident, podľa ktorého sa s primátorom Brezna Tomášom Abelom zhodli na dvoch cestách. „Nachádzať a dať im prácu a sústrediť sa na ich vzdelanie,“ konkretizoval prezident pre teraz.sk.

Počas stretnutia sa dotkli i témy zamestnanosti v regióne. „Principiálne je tu veľmi málo súkromných investorov. Najväčšími zamestnávateľmi sú mesto, nemocnica, školy. Chýba tu taký skutočne podnikateľský duch,“ povedal ďalej Kiska. Napak, za prednosť Brezna považuje prezident prírodu v jeho okolí.

Na Kisku okrem iného čakali v Brezne aj kotlebovci. "Stáli aj pred synagógou, kde som prišiel diskutovať so študentmi. Úprimne si myslím, že pokiaľ chcú prejaviť svoju nenávisť, svoju agresivitu, je lepšie, keď to spravia voči mne," píše sa na prezidentovom Facebooku. Dodal, že je to lepšie, ako keby mali útočiť na mamičky s kočíkmi a na mladých ľudí len preto, že majú inú farbu pleti alebo sú iného vierovyznania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy