Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Gymnázium smúti za študentmi, ktorí zahynuli pri autonehode
Zdielať na

Gymnázium smúti za študentmi, ktorí zahynuli pri autonehode

LIPANY / Pri nehode v noci z piatka na sobotu vyhasli životy troch mladých ľudí pri autonehode neďaleko obce Lipany. Za 17-ročnou Luciou, rovnako mladým Danielom a 18-ročným Jankom smútia všetci spolužiaci. Už počas nedele vytvorili vo vstupnej hale gymnázia spomienkový oltárik.

Riaditeľka Gymnázia Lipany, Viera Urdová, prijala správu o smrti troch skvelých študentov gymnázia s hlbokým zármutkom. Z deviatich mladých ľudí, ktorí boli v aute počas nehody, boli piati študenti lipianskeho gymnázia. Celá škola sa zahalila do smútku, trom spolužiakom zapálili sviečky a vystavili ich fotografie.

Zosnulý Janko mal 18 rokov a so šoférom, ktorý nehodu zrejme spôsobil, boli bratrancami. Janko zvíťazil aj v školskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti, bol výborným študentom, no dbal aj na krásu tela a venoval sa bodybuildingu.

Lucia a Daniel mali 17 rokov, tiež spolu sedeli v tej istej triede. Daniel bol skvelým folkloristom, no exceloval aj vo volejbale. Aj Lucia bola medzi spolužiakmi veľmi obľúbená. O jej život ešte záchranári bojovali, po prevoze do nemocnice však zraneniam podľahla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy