Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister Kaliňák sa vyjadril k smrti príbuzného
Zdielať na

Minister Kaliňák sa vyjadril k smrti príbuzného

HUMENNÉ / Na cintoríne v Zbudskej Belej v utorok pochovali príbuzného ministra Kaliňáka, ktorý zomrel po bitke pred barom. Televízii JOJ sa podarilo na kameru zachytiť podozrivých mužov, ktorých v pondelok kriminalisti predviedli na oddelenie. Polícia prípad vyšetruje ako zločin zabitia. Padlo už aj prvé obvinenie.

Na policajné oddelenie podľa informácii televízie JOJ z prostredia vyšetrovania priviezli mužov podozrivých z údajného incidentu pred pohostinstvom.

"Polícia zadržala tri podozrivé osoby a momentálne s nimi vykonáva potrebné procesné úkony tak, aby vyšetrovateľ v zákonnej lehote vo veci rozhodnúť," informovala prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

"Oni ho dobili na smrť. On zomrel a oni si behajú po slobode, tak kde je tá spravodlivosť," rozhorčovala sa čašníčka Katka.

Prvé vyšetrenie

Jeho kamaráti síce spájajú úmrtie s údajnou roztržkou na stanici, no na následky akých zranení muž zomrel, ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Po bitke prišiel v sprievode polície na chirurgiu. Tu nasledoval röntgen, ktorý ale podľa nemocnice nepreukázal žiadne vážnejšie poranenia.

"Pacient bol pri vedomí a mal iba drobné poranenie v oblasti ľavého oka. V sprievode polície bol prepustený domov," uviedol hovorca humenskej nemocnice Tomáš Kráľ.

Kamaráti ho potom stretli v podniku v centre mesta a privolali mu záchranárov. No to malo byť až na druhý deň okolo poludnia a mužove zranenia už boli oveľa vážnejšie.

"Prišiel sem a nepoznal už nikoho. Pýtal sa, kto sme," hovorí kamarátka nebohého.

"Bol v bezvedomí, mal zlomenú sánku, nos a pomliaždeniny hrudníka," dodal Kráľ.

Druhé vyšetrenie

Previezli ho na ARO a odtiaľ na ďalšie oddelenie, kde po 11 dňoch zomrel. Muža v utorok pochovali v Zbudskej Belej, kde stále žijú jeho rodičia. Emil bol švagrom brata Roberta Kaliňáka.

"Poznal som ho a zaujímal som sa v prvom rade o jeho zdravotný stav. Je to smutná udalosť pre celú rodinu. Ako minister nezasahujem do žiadneho vyšetrovania," uviedol minister.

Kamaráti si pri spomienke i poplakali. Jednému z priateľov dokonca daroval svoju barlu.

"Ja som si zlomil svoju nohu a on mi dal barlu," spomína Peter.

Polícia preveruje, ako a či vôbec údajný incident na stanici súvisí s mužovou smrťou. Zisťuje, čo sa mu stalo medzi medzi prvým a druhým ošetrením v nemocnici.

"Polícia na prípade intenzívne pracuje a zhromažďuje všetky dôkazy, ktoré budú viesť k objasneniu tohto skutku," uzavrela Migľaová.

Padlo obvinenie

Zo zabitia príbuzného Roberta Kaliňáka polícia obvinila 29-ročného Mikuláša z Krásneho Brodu. Ďalších dvoch zadržaných mužov prepustili. Podľa otca jedného z nich sa Mikuláš v minulosti venoval boxu. Nebohého 46-ročného Emila mal najmenej štyrikrát udrieť päsťou do hlavy. 

Muž následne spadol na chodníky a na následky mnohopočetných poranení potom v nemocnici zomrel. O osude obvineného Mikuláša v piatok rozhodne sudca. prokurátor už spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. 

"Obvinený je zadržaný v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," informovala Migaľová. 

"Ja by som im spravila presne to isté, čo oni urobili oni," skonštatovala obyvateľka Zbudskej Belej Magdaléna. 

Padlo prvé obvinenie, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy