Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na východe Slovenska riešia šikanu, učiteľka skolabovala
Zdielať na

Na východe Slovenska riešia šikanu, učiteľka skolabovala

CEJKOV / Školský rok sa poriadne ešte ani nerozbehol a v obci Cejkov (okres Trebišov) už majú poriadne horúco. Žiaci základnej školy tu museli k svojej učiteľke privolať políciu aj záchranku. V pozadí konfliktu pedagógov proti riaditeľovi a zriaďovateľovi je údajné šikanovanie.

Vylepený oznam o šikanovaní vyvolal mimoriadnu poradu. Do boli zvolaní všetci učitelia, ktorí boli  vpráci. "Zriaďovateľ a ja sme obvinení zo šikanovania. Vzhľadom k tomu, že sa ma to osobne dotklo, pretože šikanovanie je trestný čin," hovorí riaditeľ základnej školy Cejkov Ladislav Majerník. 

"Aj mne tam napíšu, že zo strany zriaďovateľa škanovania?," pýta starosta obce Ladislav Slovjak. 

Šikanovaní mali byť cezpoľní žiaci. Tí, ktorí sú z inej dediny podľa zdroja TV JOJ z prostredia školy nemôžu reprezentovať školu. "Sú diskriminovaní tým, že sa im zakázalo chodiť na súťaže a pritom peniaze dostávame na každého jedného žiaka," tvrdí učiteľka základnej školy Viera Dudášová. "Nie je to pravda," dodáva starosta obce. 

Učiteľka skolabovala

V zborovni sa búrlivo diskutovalo, problematika bola pre viacerých učiteľov cudzia. "Polovica učiteľov o tom vedela, polovica nie," hovorí riaditeľ školy. 

"Bola tam istá slovná výmena názorov," uviedla učiteľka. V istom momente došlo ku kritickej situácii. Jedna z učiteliek náhle opustila zborovňu. Dôvodom mala byť nevoľnosť. "Napila sa vody, že jej je zle," dodal riaditeľ. 

"Tá osoba skolabovala takticky, lebo ona kolabuje furt," tvrdí starosta obca a zriaďovateľ školy Ladislav Slovjak. "Mala som vysoký tlak, triasla som sa. Deti to videli, boli pri mne a zľakli sa," dodáva učiteľka.

Zavolali jej pomoc

Žiaci, ktorí boli na chodbe, zavolali pomoc. Do školy prišli záchranné zložky. "Zavolali políciu a záchranku," hovorí učiteľka, ktorá na porade skolabovala.

"Porada pokračovala za prítomnosti policajtov," opisuje priebeh porady riaditeľ Ladislav Majerník. "Vysvetlili sme polícii ako to bolo a odišli," dodáva starosta obce Ladislav Slovjak. 

"Budem riešiť toto šikanovanie súdnou cestou, pretože je to obviňovanie z trestného činu," povedal riaditeľ školy. Učiteľka podľa vlastných slov nevie, čo bude ďalej. "Budú rýpať dovtedy, kým nebudem nútený ho odvolať. Ja nevidím dôvod na jeho odvolanie," dodal starosta obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy