Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Nitre vyčíňa gang
Zdielať na

V Nitre vyčíňa gang

NITRA / Kradnú, robia neporiadok a krik. V jednom z nákupných centier v Nitre vyčíňa gang mladých výtržníkov z neďalekej osady. Za mrežami už skončil 18-ročný mladík, ktorý kradol elektroniku.

So skupinkou mladých ľudí, ktorá sa pohybuje po nákupnom centre v Nitre, majú problémy už niekoľko týždňov. zhodne to tvrdia zamestnanci niekoľkých prevádzok. Mladíci, podľa predavačiek chodia do predajní v skupinkách, aby sa im ľahšie kradlo, navzájom sa kryjú. Výnimkou nie sú ani nadávky a krik. Ak ich pri krádeži niekto z personálu alebo bezpečnostnej služby prichytí, vyhrážajú sa im. "Od začiatku tohto roka evidujeme v nákupnom centre 5 priestupkov proti majetku a dva trestné činy krádeže," potvrdila policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová.

Viaceré z vecí majú nízku hodnotu a preto ide iba o priestupky. 18-ročnému zlodejovi sa ale podarilo ukradnúť drahšie veci. Mária z časti Orechov Dvor policajti obvinili a postavil sa aj pred súd. "Obvinený odcudzil z nákupného centra elektroniku za viac ako 800 eur," dodáva Bruchterová. Obvinený mladík skončil vo väzbe.

V nákupnom centre už prijali aj viaceré opatrenia. Okrem bezpečnostnej služby v ňom hliadkujú aj policajti. Marketingový manažér obchodného centra Ľuboš Trubíni tvrdí, že obchody monitoruje aj kamerový systém: "Galéria Mlyny je tak pravidelne detailnejšie monitorovaná hliadkami, ako aj kamerovým systémom, rovnako ako aj pohyb a činnosť neprispôsobivých osôb."

Podľa vyjadrenia manažéra nákupného centra sa situácia postupne zlepšuje. "Výsledkom zavedených opatrení je, že tieto neprispôsobivé osoby sa v priestoroch vyskytujú stále menej,"

Gang "rozmieňačov peňazí" úradoval nedávno na Záhorí, polícia urobila veľkú akciu, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy