Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nechceli zostať doma, a tak kradli. Skončili v cele
Zdielať na

Nechceli zostať doma, a tak kradli. Skončili v cele

Archívne video

DVORY NAD ŽITAVOU / Tri až desať rokov väzenia hrozí za krádež. Dvaja bratia z Dvorov nad Žitavou môžu dostať maximálne polovicu. Obaja sú mladiství, napriek tomu nekradli po prvýkrát. Tentoraz si vytipovali železiarstvo v dedine. Ukradnuté peniaze ihneď minuli v automatoch.

"Keď idú chlapci aj sedieť, to je všetko za mamu, lebo mama sa nestará o nich vôbec," myslí si brat obvinených Milan. "Povedali, radšej pôjdem do basy, aby som bol tu, lebo tu len hladujem, mrznem, nemáme ani elektriku, nič doma," pokračuje strýko Milan. Dvaja bratia 16-ročný Patrik a 15-ročný Ivan si to namiesto do školy namierili do oproti stojaceho železiarstva.

Výhovorka, že škola bola zatvorená, neobstojí. Do železiarstva vošli v noci cez strechu, stačilo im vybrať dve škridle, tenkí chalani sa tadiaľ raz-dva prekĺzli. Z pokladne si vzali 600 eur a okrem toho ukradli aj rôzne náradie, trezor.

Ukradnuté peniaze v novozámockej herni prehrali skôr, ako ráno predavačka po príchode do práce zistila, že ich vykradli. Policajti z Dvorov nad Žitavou spoločne s kriminalistami zlodejov školákov ešte v ten deň vypátrali, avšak namiesto policajnej stanice, ich najprv museli odviezť do novozámockej nemocnice.

Sťažovali sa na bolesti ucha a hrudníka, a tak strávili jednu noc na detskom oddelení pod policajným dozorom. Hospitalizácia nebola odôvodnená. "Obaja chlapci boli za prítomnosti kurátorky vypočutí. Pri výsluchu sa ku skutku priznali a odovzdali aj odcudzené veci," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. 

A tak po ďalšej noci strávenej v cele policajného zaistenia ich odviedli pred sudcu, ktorý rozhodoval o ich vzatí do väzby. "Ak ich nechajú vonku, určite sa zaručíme, zoberieme, máme rodinný dom, vieme sa o to postarať," povedal Milan. "Okresný súd v Nových Zámkoch rozhodol o vzatí obvinených do väzby z existencie dôvodnej obavy, že budú pokračovať v páchaní trestnej činnosti," povedal hovorca krajského súdu Mário Pivarči. Starší z bratov sa voči rozhodnutiu odolal, a tak za mrežami počkajú na rozhodnutie krajského súdu.

Väčší lup si odniesli zlodeji v Bratislave. Pred pár dňami vykradli klenotníctvo v centre Bratislavy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy