Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Topoľčanoch zaútočil bezdomovec na muža. Venčil psa pes vôdzky
Zdielať na

V Topoľčanoch zaútočil bezdomovec na muža. Venčil psa pes vôdzky

TOPOĽČANY / Prechádzka so psom takmer stála život 42-ročného muža. Stalo sa to v Topoľčanoch pri rieke, kde prebývajú bezdomovci. Jeden z nich ho podľa polície brutálne napadol palicou. Muž po útoku bojuje v nemocnici o život.

Stalo sa to ráno okolo 8 hodiny. Muž pustil poľovného psa z vôdzky. To, že behá bez nej, sa zrejme nepáčilo bezdomovcovi. Ten má v blízkosti stan a prebývajú tam viacerí. Medzi mužmi sa najskôr strhla hádka.

Dušan následne chytil do rúk palicu a psíčkara ňou mal brutálne udierať do hlavy až pokiaľ nespadol na zem. "Buď latou, doskou a dostal do hlavy úder a má niečo, asi ho dobre trafili," povedal kamarát napadnutého. "Poškodeného mal kusom dreva udrieť do hlavy," povedala nitrianska hovorkyňa polície Božena Bruchterová. 

Mariána, ktorý bezvládne ležal na zemi, si všimol okoloidúci psíčkar a zavolal pomoc. Dušan spôsobil Mariánovi veľmi ťažké zranenia a v nitrianskej nemocnici bojuje o život. "Pacient je po operačnom výkone v umelom spánku," informuje hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Útočník sa po bitke zdržiaval v blízkosti a policajti ho zadržali na mieste. Momentálne je v cele a na krku už má aj obvinenie. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," hovorí Bruchterová. Na hrádzu, kde došlo k útoku, chodia psíčkari pravidelne. Kamarát zraneného muža povedal, že zatiaľ väčšie problémy s bezdomovcami, ktorí sa tam zdržiavajú, nikdy nemali.

Niekedy sa príbehy o bezdomovcoch môžu skončiť šťastne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy