Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrazený policajt. Šofér auta má inú verziu príbehu, ako veliteľ
Zdielať na

Zrazený policajt. Šofér auta má inú verziu príbehu, ako veliteľ

NOVÉ ZÁMKY / Štátna polícia preveruje podozrenie z útoku na verejného činiteľa. Policajt riešil vodiča pre zakázané parkovanie. Kým šofér tvrdí, že ho k posunu auta vyzvali, policajti hovoria, že šofér sa pohol naschvál.

Auto parkujúce na chodníku obytnej zóny si všimli mestskí policajti. Rozhodli sa prípad riešiť. "Pristúpili k svojej činnosti založenia blokovacieho zariadenia, na čo z predajne vyšiel vodič toho vozidla," opisuje zástupca veliteľa Ivan Zajíček. 

"Ja som ich poprosil, nech to nerobia, lebo som sa nezdržal dlho, avšak uznal som, že som na danom mieste parkovať nemal," hovorí šofér auta. V Obytnej zóne je zakázané stáť inde než kde je to vyhradené. Priestupok môže byť riešený pokutou.

"Som im dal na vedomie, že som ochotný zaplatiť pokutu, avšak nie v hotovosti, keďže ju nemám, môžu pokojne  identifikovať auto, odpísať si značku, pokuta bude uhradená šekom," dodáva šofér.

Mestskí policajti si preto vyžiadali doklad totožnosti, ale nedostali ho. "Došlo k slovnej potýčke s tým, že podľa mňa sa nesprávali tak, ako by sa mal správať verejný činiteľ," pokračuje šofér. "Odmietol dať, pritom nastúpil do svojho vozidla, ako naštartoval, jeden člen hliadky zastavil okoloidúcu hliadku štátnej polície, ktorú požiadal o súčinnosť," vysvetľuje Zajíček. 

Potom nastal moment, kde sa výpovede oboch strán rozchádzajú a z pôvodného priestupku sa rieši trestné oznámenie. "Štátny policajt kontroloval moje doklady a naznačil mi, že mám uvoľniť z cesty svoje auto, pohol som sa, aby som vyrovnal celé auto, to bolo všetko," opisuje šofér. 

"Vodič s vozidlom začal najprv cúvať, následne na to sa pohol smerom dopredu, kde stál druhý člen hliadky, ktorý na jeho pohyb nestihol zareagovať, spadol na kapotu vozidla a následne na zem," rozpráva Zajíček. 

"Polícia prijala v tejto veci trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Momentálne vykonávame potrebné procesné úkony a okolnosti skutku preverujeme," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy