Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžerku zrazil pri Dunajskej Strede nákladný vlak
Zdielať na

Tínedžerku zrazil pri Dunajskej Strede nákladný vlak

DUNAJSKÁ STREDA / Život 17-ročnej Patrície ohrozil 1300 tonový kolos, keď si cestu, zrejme so slúchadlami v ušiach, krátila popri koľajniciach. Našťastie ju zachytila len predná časť lokomotívy prechádzajúceho nákladného vlaku. Dievča akoby zázrakom utrpelo len ľahké poranenie.

Sedemnásťročná Patrícia kráčala popri trati, keď ju pri Dunajskej Strede zrazil nákladný vlak. Jedna z verzií je, že vo vlaku zaspala a vystúpila až v Kútnikoch, za Dunajskou Stredou a popri trati sa chcela dostať späť do mesta. Rušňovodič nákladného vlaku začal trúbiť, dievča však nereagovalo. Keď ju dunajskostredskí hasiči, ktorí dorazili na miesto prví, našli vedľa koľajníc, v rukách zvierala slúchadlá. Zrejme cestou počúvala hudbu.     

"Rušňovodič aj napriek rýchlo brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť a ženu z časti zachytil prednou časťou lokomotívy," potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Tá ťahala takmer 500 metrov dlhú súpravu zloženú zo sedemnástich nákladných vozňov o celkovej váhe 1300 ton. 

Hasiči jej poskytli pred lekársku prvú pomoc a v stabilizovanej polohe ju odovzdali na ďalšie ošetrenie záchranárom. "Polícia alkohol u rušňovodiča nezistila. Prípadom sa bude ďalej zaoberať železničná polícia," dodala Linkešová. 

Mladú ženu záchranári previezli do dunajskostredskej nemocnice. "Pacientka utrpela iba ľahké tržné poranenie ľavého stehna, po ošetrení bola hospitalizovaná na chirurgickom oddelení," povedal hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy