Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Michalovciach si vybavovali účty. V noci horeli tri taxíky
Zdielať na

V Michalovciach si vybavovali účty. V noci horeli tri taxíky

MICHALOVCE / V Michalovciach v noci zo stredy na štvrtok horeli v jednom okamihu až tri taxíky a doplatili na to aj nevinní ľudia. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o vyvrcholenie konfliktu v oblasti prepravných spoločností. Opakuje sa tak situácia spred dvoch rokov.

Podpaľači si vybrali čas, keď obyvatelia celého sídliska tvrdo spali. Naraz začalo horieť na viacerých miestach. Páchatelia sa pod rúškom tmy priblížili k trom taxíkom. Poliali ich horľavou látkou a zapálili. Plamene však zničili nielen vozidlá dvoch rozdielnych taxi služieb, ale aj ďalšie tri autá ľudí, ktoré parkovali v ich tesnej blízkosti.

Keď to zaregistrovali obyvatelia z okolitých bytoviek okamžite volali hasičov. Tí museli prísť na sídlisko v maximálnom možnom počte a rozdeliť sa, keďže ohniská boli roztrúsené v rôznych častiach. Vzhľadom na úmyselné podpálenie prípad prevzala polícia. Podobnú situáciu v tejto lokalite, už riešila aj v minulosti.

Viacerí majitelia taxi služieb sa zhodujú, že sa im nikto nevyhrážal a, že v meste bol ideálny stav. 

"Nikto nič, nevyhrážal sa," hovorí majiteľka jednej z taxi služieb.

"Boli pravdepodobne poliate horľavou kvapalinou osobné motorové vozidlá taxi služby," vysvetľuje Marián Kováč, zisťovateľ príčin vzniku požiaru z HaZZ v Michalovciach. 

"Zo strany konkurencie by som to asi povedal. Za jeden a pol eura sme chodili po meste, to asi klalo oči," myslí si majiteľ poškodenej taxi služby. 

Keďže horelo na troch rôznych miestach naraz je pravdepodobné, že podpaľačov bolo viac. Zrejme sa dohodli na presnom začiatku akcie.

Plamene zasiahli aj autá ktoré parkovali v blízkosti taxíkov. Škody tak rátajú aj obyvatelia sídliska, majú strach o svoj majetok do budúcna.

Jedna z taxislužieb bola terčom podobného útoku aj nedávno. Majitelia sa však nechcú dať zastrašiť. Dokonca ponúkajú odmenu 1000 eur za informácie, ktoré by smerovali k objednávateľovi podpaľačstva.

"V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie, pre prečin poškodzovania cudzej veci," hovorí Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy